Portabello grilled cheese
Grilled cheese är helt enkelt en varm macka med smält ost, som kan tillagas i stekpanna eller toastjärn. Här fyller vi den med färskost, smakrik gruyère samt stekt portabellosvamp och lök. Servera ostmackan nygrillad så är den som allra godast!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
4 portioner
200 g portabellosvamp
2 schalottenlökar
4 msk smör
1 riven vitlök
2 tsk hackad färsk timjan (2 tsk hackad timjan motsvarar 1/2 tsk torkad)
2 krm salt
3 msk färskost
200 g riven gruyère
8 skivor ljust toastbröd (gärna surdeg)
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2105 KJ / 506 kCal
Fett32 g
Salt2.5 g
Kolhydrater33 g
Protein20 g
Kommentarer
Otroligt gott! Gjort flera gånger. Det blev fyllning över för mig, då fyllde jag en omelett med fyllningen och fick lunch för ett par dagar till 😊
Yvonne
2020-07-26Hej Yvonne! Tack för det tipset! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-27Funkar inte som toast i smörgåsgrill, alldeles för mycket fyllning. Däremot kan det säkert vara ok på en varm macka i ugnen, men minska på receptet...
Camilla
2020-05-15Hej Camilla! Knepigt att det blev fyllning över, det är meningen att det ska vara ganska matiga mackor. Om man får plats beror ju på hur tjocka skivor bröd och hur smörgåsgrillen ser ut. Men annars går det ju fint att köra i ugnen som du skrev eller steka i smör. Hoppas de smakade gott. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-15