Portabello grilled cheese

17
2
Portabello grilled cheese

Grilled cheese är helt enkelt en varm macka med smält ost, som kan tillagas i stekpanna eller toastjärn. Här fyller vi den med färskost, smakrik gruyère samt stekt portabellosvamp och lök. Servera ostmackan nygrillad så är den som allra godast!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Portabello grilled cheese

Ingredienser

4 portioner
200 g
portabellosvamp
2
schalottenlökar
4 msk
smör
1
riven vitlök
2 tsk
hackad färsk timjan (2 tsk hackad timjan motsvarar 1/2 tsk torkad)
2 krm
salt
3 msk
färskost
200 g
riven gruyère
8
skivor ljust toastbröd (gärna surdeg)
-
smör till stekning

För alla

Kontroller noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Yvonne

7/26/2020

Otroligt gott! Gjort flera gånger. Det blev fyllning över för mig, då fyllde jag en omelett med fyllningen och fick lunch för ett par dagar till 😊

Redaktionen ICAse

7/27/2020

Hej Yvonne! Tack för det tipset! Hälsningar Michelle

Camilla

5/15/2020

Funkar inte som toast i smörgåsgrill, alldeles för mycket fyllning. Däremot kan det säkert vara ok på en varm macka i ugnen, men minska på receptet...

Redaktionen ICAse

5/15/2020

Hej Camilla! Knepigt att det blev fyllning över, det är meningen att det ska vara ganska matiga mackor. Om man får plats beror ju på hur tjocka skivor bröd och hur smörgåsgrillen ser ut. Men annars går det ju fint att köra i ugnen som du skrev eller steka i smör. Hoppas de smakade gott. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2105 KJ / 506 kCal
Fett 32 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 33 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept