UNDER 30 MIN | Enkel

Portabello grilled cheese

Grilled cheese är helt enkelt en varm macka med smält ost, som kan tillagas i stekpanna eller toastjärn. Här fyller vi den med färskost, smakrik gruyère samt stekt portabellosvamp och lök. Servera ostmackan nygrillad så är den som allra godast!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva portabellon. Skala och skiva schalottenlöken. Stek löken i hälften av smöret ca 10 minuter tills den är mjuk och gyllene. Lägg åt sidan.
  2. Stek svampen med vitlöken och timjan i resten av smöret tills den är gyllene. Krydda med salt.
  3. Blanda färskost och gruyère. Fördela på bröden tillsammans med svampen och lägg ihop brödskivorna så att det blir 4 toast (för 4 port). Grilla i ett toastjärn eller stek i en stekpanna med smör. Servera direkt.

För alla

Kontroller noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g portabellosvamp
  • 2 schalottenlökar
  • 4 msk smör
  • 1 riven vitlök
  • 2 tsk hackad färsk timjan (2 tsk hackad timjan motsvarar 1/2 tsk torkad)
  • 2 krm salt
  • 3 msk färskost
  • 200 g riven gruyère
  • 8 skivor ljust toastbröd (gärna surdeg)
  • smör till stekning

Näringsvärde
Per portion

Energi 2105 kJ / 506 kCal