Grilled cheese med pesto och bakade tomater

10
2
Grilled cheese med pesto och bakade tomater

En matig toast är perfekt som vardagsmat! Här fyller vi vår grilled cheese med hemgjord pesto, bakad tomat och smakrik ost och serverar med en fräsch sallad. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Grilled cheese med pesto och bakade tomater

Ingredienser

4 portioner

Bakade tomater

1
vitlöksklyfta
1 msk
hackad färsk timjan
400 g
små kvisttomater
1 msk
olivolja
ca 1 krm
flingsalt

Pesto

1/2
riven vitlöksklyfta
1/2 dl
finriven parmesanost
1
kruka basilika
1/4 dl
pinjenötter
3/4 dl
olivolja
1/4 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
8
skivor surdegsbröd
16
skivor cheddar eller annan lagrad ost
-
smör (till stekning)
-
blandsallad

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex. parmigiano reggiano.

Över 60 minuter

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Rebecca

12/9/2020

Alldeles för mycket tid för att laga en enkel lunch! Säkert gott, men tar halva dagens tid när det finns dagsljus!

Kristina

12/7/2020

Tips: gör tomaterna dagen innan så du slipper se att de tar tre timmar samma kväll du vill äta dessa underbart goda mackor

Näringsvärde per portion

Energi 2595 KJ / 620 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 38 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept