Grilled cheese med pesto och bakade tomater
En matig toast är perfekt som vardagsmat! Här fyller vi vår grilled cheese med hemgjord pesto, bakad tomat och smakrik ost och serverar med en fräsch sallad. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
4 portioner
Bakade tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk timjan
400 g små kvisttomater
1 msk olivolja
ca 1 krm flingsalt
Pesto
1/2 riven vitlöksklyfta
1/2 dl finriven parmesan
1 kruka basilika
1/4 dl pinjenötter
3/4 dl olivolja
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 skivor surdegsbröd
16 skivor cheddar eller annan lagrad ost
smör (till stekning)
blandsallad
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2595 KJ / 620 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein20 g
Kommentarer
Jättegott! Blir ännu godare med lite babyspenat mellan peston och tomaterna!
Anna
2021-05-07Som en del av söndagspreppen blir dessa genialiska till fredagsmyset.
Kristin
2021-03-06Alldeles för mycket tid för att laga en enkel lunch! Säkert gott, men tar halva dagens tid när det finns dagsljus!
Rebecca
2020-12-09