Grilled cheese med pesto och bakade tomater

18
4
Grilled cheese med pesto och bakade tomater

En matig toast är perfekt som vardagsmat! Här fyller vi vår grilled cheese med hemgjord pesto, bakad tomat och smakrik ost och serverar med en fräsch sallad. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Grilled cheese med pesto och bakade tomater

Ingredienser

4 portioner

Bakade tomater

1 vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk timjan
400 g små kvisttomater
1 msk olivolja
ca 1 krm flingsalt

Pesto

1/2 riven vitlöksklyfta
1/2 dl finriven parmesan
1 kruka basilika
1/4 dl pinjenötter
3/4 dl olivolja
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 skivor surdegsbröd
16 skivor cheddar eller annan lagrad ost
smör (till stekning)
blandsallad

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex. parmigiano reggiano.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Anna

2021-05-07

Jättegott! Blir ännu godare med lite babyspenat mellan peston och tomaterna!

Kristin

2021-03-06

Som en del av söndagspreppen blir dessa genialiska till fredagsmyset.

Rebecca

2020-12-09

Alldeles för mycket tid för att laga en enkel lunch! Säkert gott, men tar halva dagens tid när det finns dagsljus!

Näringsvärde per portion

Energi 2595 KJ / 620 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 38 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden