Tuna melt

14
1 Klimatsmart
Tuna melt

Fixa lunchen eller middagen snabbt med en amerikansk klassikermacka, tuna melt. Kanske bästa sättet att hotta upp tonfisk på burk, vilket du gör med majonnäs, purjolök, paprika, selleri och parmesan. Saken är tonfisk!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Tuna melt

Ingredienser

4 portioner
1 liten röd paprika
10 cm purjolök
1 selleristjälk
1 burk avrunnen tonfisk i vatten (à 185 g)
1 dl majonnäs
1 dl finriven parmesan
1 - 2 krm tabasco
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor ljust surdegsbröd
4 skivade körsbärstomater
1 dl salladsskott

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i majonnäsen och brödet.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i majonnäsen och brödet. Välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Välj äggfri specialmajonnäs eller använd crème fraiche och smaksätt den ev med lite dijonsenap och dragon. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym, t ex svensk hårdost. Kontrollera brödet.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Cecilia

2019-10-28

Jag glömmer att jag inte gillar varm tonfisk men denna funkar kall också. Så, jag får nog säga att den funkar både varm & kall & jättegod!

Näringsvärde per portion

Energi 1526 KJ / 365 kCal
Fett 25 g
Salt 2.02 g
Kolhydrater 15 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden