Tuna melt
Fixa lunchen eller middagen snabbt med en amerikansk klassikermacka, tuna melt. Kanske bästa sättet att hotta upp tonfisk på burk, vilket du gör med majonnäs, purjolök, paprika, selleri och parmesan. Saken är tonfisk!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 liten röd paprika
10 cm purjolök
1 selleristjälk
1 burk avrunnen tonfisk i vatten (à 185 g)
1 dl majonnäs
1 dl finriven parmesan
1 - 2 krm tabasco
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor ljust surdegsbröd
4 skivade körsbärstomater
1 dl salladsskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1526 KJ / 365 kCal
Fett25 g
Salt2.02 g
Kolhydrater15 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag glömmer att jag inte gillar varm tonfisk men denna funkar kall också. Så, jag får nog säga att den funkar både varm & kall & jättegod!
Cecilia
2019-10-28