Tuna melt

Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
1Klimatsmart
Tuna melt

Fixa lunchen eller middagen snabbt med en amerikansk klassikermacka, tuna melt. Kanske bästa sättet att hotta upp tonfisk på burk, vilket du gör med majonnäs, purjolök, paprika, selleri och parmesan. Saken är tonfisk!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Tuna melt

Ingredienser

4 portioner
1 liten röd paprika
10 cm purjolök
1 selleristjälk
1 burk avrunnen tonfisk i vatten (à 185 g)
1 dl majonnäs
1 dl finriven parmesan
1 - 2 krm tabasco
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor ljust surdegsbröd
4 skivade körsbärstomater
1 dl salladsskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Jag glömmer att jag inte gillar varm tonfisk men denna funkar kall också. Så, jag får nog säga att den funkar både varm & kall & jättegod!

Cecilia

2019-10-28

Näringsvärde per portion

Energi1526 KJ / 365 kCal
Fett25 g
Salt2.02 g
Kolhydrater15 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Hot tuna melt
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfiskfylld stjälkselleri
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stuffing med bacon och timjan
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tonfiskröra med äpple
Betyg 4.6 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ribollita med vita bönor
Betyg 4.3 av 5.
117 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg- och tonfiskröra
Betyg 2.6 av 5.
103 personer har röstat
Under 15 min att tillaga