Hoppa till sidans innehåll

Är du osäker på hur du delar hummer, var alla godbitarna finns och vilka delar som rensas bort? Här visar vi hur du gör, och dessutom ger vi dig tre läckra och enkla tips på hur du kan servera denna delikatess.

Mmm, ta mig till recepten!

 

Tipsen här är några härliga smakprov på vad du kan göra med hummer. Det finns många andra goda sätt att tillaga det på. Se alla våra recept på hummer.

Så här delar du en hummer

  • Bort med klorna

    Ta bort benen med klorna från kroppen.

  • Dela hummern

    Tryck in knivspetsen i huvudet på hummern och tryck till ordentligt med kniven, bak mot stjärten på hummern Vänd på hummern och dela den med kniven från huvudet och framåt.

  • Rensa

    Rensa bort innehållet i magen och den svarta strängen.

  • Ta ur köttet

    Använd en tesked för att lyfta ut köttet ur skalet.

  • Öppna klon

    Hummerklon tar du loss genom att först bryta loss klon från benet. Sedan bryter du loss den lösa klodelen. Gör ett vänligt men bestämt hack med kniven mot ena sidan av klon, så att det blir en spricka i skalet. Dela på skalet och ta försiktigt ut köttet ur klon. Ta även ur köttet ur den lilla klodelen.

  • Glöm inte benen

    Klipp upp skalet i benen med en sax och pilla försiktigt ut köttet.

  • Klart!

    Nu är hummerköttet klart att tillaga på det sätt du önskar. Se receptförslag nedan!

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer