Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

Skaldjur till förrätt är ett säkert kort – i den här lite mer avancerade smårätten passar hummer och räkor lika bra, så välj efter smak! Skaldjuren serveras på en dillsmakande råraka som toppas med sallad och tomatmajonnäs. Låt gästerna väl smaka!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Råraka: Skala och riv potatisen och löken grovt och blanda. Krydda potatisen med salt och peppar. Grovhacka hälften av dillen och blanda med potatisen. Krama ur vätskan och forma 4 rårakor (för 4 port).
  2. Stek rårakorna knapriga på hög värme i oljan i en stekpanna, 2-3 minuter på varje sida. Lägg de färdiga rårakorna på en plåt med bakplåtspapper. Rårakorna går att göra flera timmar före serveringen.
  3. Syrad rödlök: Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Vispa ihop ättika, vatten, socker och salt. Lägg ner löken i lagen och ställ i kylskåp.
  4. Tomatmajonnäs: Lägg äggula, senap, vinäger och socker i en skål. Blanda ihop allt med en stavmixer eller elvisp. Tillsätt oljan droppvis och rör mot slutet i tomatcrèmen. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Skaldjur: Dela humrarna, plocka ur köttet från kroppen, klorna och lederna. Lägg upp hummerköttet i portionshögar.
  6. Vid servering: Sätt ugnen på 200°C.
  7. Värm rårakorna mitt i ugnen 5-6 minuter. Lägg rårakorna på tallrikar och lägg på salladen, skaldjuren, tomatmajonnäsen, löken och garnera med resten av dillen.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs som smaksätts med soltorkad tomat.

Ingredienser

Portioner: 4
Dillråraka
  • 500 g potatis
  • 1 silverlök
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka dill
  • 2 msk olivolja
Syrad lök
  • 1 rödlök
  • 1 msk ättiksprit
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 2 krm salt
Tomatmajonnäs
  • 1 äggula
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 dl olja
  • 1 msk soltorkad tomatcrème
  • salt och peppar
Skaldjur
  • 2 humrar eller skalade räkor (2 humrar motsvarar 200 g skalade räkor)
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1882 kJ / 450 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept