Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

59
3
Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

Skaldjur till förrätt är ett säkert kort – i den här lite mer avancerade smårätten passar hummer och räkor lika bra, så välj efter smak! Skaldjuren serveras på en dillsmakande råraka som toppas med sallad och tomatmajonnäs. Låt gästerna väl smaka!

Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Dillråraka

500 g potatis
1 silverlök
salt och peppar
1/2 kruka dill
2 msk olivolja

Syrad lök

1 rödlök
1 msk ättiksprit
1 msk vatten
2 tsk strösocker
2 krm salt

Tomatmajonnäs

1 äggula
1 tsk senap
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 tsk strösocker
1 dl olja
1 msk soltorkad tomatcrème
salt och peppar

Skaldjur

2 humrar eller skalade räkor (2 humrar motsvarar 200 g skalade räkor)
65 g mâchesallad

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs som smaksätts med soltorkad tomat.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Birgitta

2020-12-30

Väldigt gott. Plus i kanten för smidigt att förbereda och sedan lägga sista handen innan servering.

Emmy

2020-02-09

En mycket god och trevlig förrätt. Perfekt att förbereda och sedan värma.

Marie

2018-07-16

Så himla goda

Näringsvärde per portion

Energi 1882 KJ / 450 kCal
Fett 31 g
Salt 1.72 g
Kolhydrater 27 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden