Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

57
3
Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

Skaldjur till förrätt är ett säkert kort – i den här lite mer avancerade smårätten passar hummer och räkor lika bra, så välj efter smak! Skaldjuren serveras på en dillsmakande råraka som toppas med sallad och tomatmajonnäs. Låt gästerna väl smaka!

Skriv ut
Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Dillråraka

500 g
potatis
1
silverlök
-
salt och peppar
1/2
kruka dill
2 msk
olivolja

Syrad lök

1
rödlök
1 msk
ättiksprit
1 msk
vatten
2 tsk
strösocker
2 krm
salt

Tomatmajonnäs

1
äggula
1 tsk
senap
2 tsk
rödvinsvinäger
1/2 tsk
strösocker
1 dl
olja
1 msk
soltorkad tomatcrème
-
salt och peppar

Skaldjur

2
humrar eller skalade räkor (2 humrar motsvarar 200 g skalade räkor)
65 g
mâchesallad

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs som smaksätts med soltorkad tomat.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Birgitta

12/30/2020

Väldigt gott. Plus i kanten för smidigt att förbereda och sedan lägga sista handen innan servering.

Emmy

2/9/2020

En mycket god och trevlig förrätt. Perfekt att förbereda och sedan värma.

Marie

7/16/2018

Så himla goda

Näringsvärde per portion

Energi 1882 KJ / 450 kCal
Fett 31 g
Salt 1.72 g
Kolhydrater 27 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept