Hummer, blomkålscrème och sauce vierge

22
1
Hummer, blomkålscrème och sauce vierge

Hummer är alltid rätt att inleda nyårsmiddagen med! Här får den lyxiga hummer sällskap av krispig lufttorkad skinka, luftig blomkålscrème, örtig äppelsalsa och rostat pankosmul. Många komponenter – men allt kan förberedas enkelt i god tid.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Hummer, blomkålscrème och sauce vierge

Ingredienser

6 portioner
2
skivor serranoskinka
25 g
smör
1 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
1 krm
paprikapulver
1 krm
salt
3
kokta humrar (à ca 500 g)
1
påse blandad sallad (à 65 g)
-
gräslök (till garnering)

Blomkålscrème

400 g
blomkål
1
schalottenlök
25 g
smör
2 dl
vispgrädde
1/2 tsk
salt

Sauce vierge

2
tomater
1
grönt äpple (t ex. granny smith)
1
citron
1/2 dl
rapsolja
1 msk
lönnsirap
1 dl
hackad koriander
1 dl
hackad basilika

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i panko eller använd finkrossad glutenfri cornflakes alt glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Michaela

2017-12-29

Fantastisk smakkombination. Men skinkan smakade bränt så jag bytte den mo baconbitar.

Näringsvärde per portion

Energi 2367 KJ / 566 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 17 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept