UNDER 45 MIN | Medel

Hummersliders

Sliders är små miniburgare, här i lyxig tappning med hummer, krispig selleri, saltgurka och krämig majonnäs. Istället för slidersbröd kan man servera i halverade eller kvartade hamburgerbröd. En perfekt förrätt till nyårsfesten.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala hummern. Dela köttet från klorna i bitar, lägg i kylen. Skär resten i grova bitar. Finstrimla sellerin.
  2. Blanda majonnäsen med paprikapulver och svartpeppar. Blanda ner hummerkött och selleri. 
  3. Strimla saltgurkan fint. Förvara hummerröra och saltgurka i kylen. 
  4. Stek slidersbröden på båda sidor i smör. Förvara övertäckta i rumstemperatur. 
  5. Vid servering: Lägg hälften av bröden på fat. Fördela hummerröra, saltgurka och gräslök på bröden. Lägg på resten av bröden.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och matfett/olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 kokta humrar
  • 1 stjälkselleri
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 hela saltgurkor
  • 6 sliderbröd (små hamburgerbröd)
  • smör (till stekning)
  • finskuren gräslök (till servering)

Näringsvärde
Per portion

Energi 687 kJ / 164 kCal