Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Under våra kallaste månader är de solmogna blodapelsinerna som allra bäst. Här får du recept och matnyttig fakta om de rödskimrande apelsinerna.

Av Ellinor Jidenius

 

 Tips: Team frukt i maten? Här är middagsrecept med apelsin i!

  • Snabblagat med finess

    Lyxig pastarätt som är löjligt enkel att laga. Koka färsk fylld pasta och blanda med ett smält smör som du smakssatt med färskpressad blodapelsinjuice och en skvätt konjak. Toppa sedan med färsk timjan, valnötter och finrivet skal från apelsin. Garanterad smaksuccé!

    Färsk pasta med blodapelsin

  • Bästa tillbehöret

    Det enkla är oftast det godaste. Och precis så är det med den här ljumna salladen. Skivor av blodapelsin och kokt broccoli och blomkål blir helt magiskt gott tillsammans med dressingen på apelsinjuice, sardeller, kapris och olivolja. Servera gärna till grillat!

    Broccolisallad med blokål med blodapelsin

  • Semifreddo

    En gräddig semifreddo med mörk choklad och knaprig maräng. De orangeröda klyftorna av blodapelsin är en riktigt bra smakkombination.

    Semifreddo med choklad och blodapelsin

  • Bubbel med blodapelsin

    En lagom besk och bitter drink på mousserande vin, campari och isbitar av blodapelsinjuice. Kallt och läskande.

    Nyårsbubbel med blodapelsin

  • Torsk med blodapelsin

    Blodapelsin, fänkål och dragon är ett överraskande gott sällskap till ugnsbakad torskfilé. En lättlagad fiskrätt med mycket grönt.

    Torsk med blodapelsin, fänkål och chili

  • Pannkakstårta med blodapelsin

    En maffig pannkakstårta som smakflirtar med den franska desserten crêpes Suzette. Toppa med skivad blodapelsin och ringla över en förföriskt god karamellsås.

    Pannkakstårta á la crepes suzette

3 sorter att hålla utkik efter

  • Moro

    Den vanligaste, och rödaste sorten, som dyker upp i våra butiker redan i början av december och hänger med till februari.

  • Tarocco

    Den mer exklusiva och något större varianten som är ännu lite sötare. Brukar finnas i svenska butiker från januari till mars.

  • Sanguinello

    Skördas mars till april och är lite svårare att få tag på i Sverige. Däremot finns mängder av läckra juicer pressade på enbart Sanguinello-apelsinen.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer