Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med blodapelsin, fänkål och chili

Den något udda kombon blodapelsin, fänkål och dragon blir ett överraskande gott sällskap till mjäll, ugnsbakad torskfilé. Grönsakerna lagas enkelt i panna medan torsken tillagas skonsamt i ugnen tills fiskköttet blir vitt och skivigt. En lättlagad fiskrätt med mycket grönt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och skär schalottenlökarna i tunna klyftor. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Riv det yttersta skalet av en apelsin och pressa saften ur båda.
  4. Lägg torsken i en ugnssäker form, salta och peppra. Sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter. 
  5. Fräs lök och chili mjukt i olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Låt fänkålen fräsa med löken några minuter och pressa i vitlöken. Rör i apelsinskalet, saften och smöret. Låt sjuda ytterligare några minuter. Smaka av med salt.
  6. Servera torsken med potatis och fänkål, toppa med repad dragon.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 röd chili
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 fänkål
  • 2 blodapelsiner
  • 600 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 kruka dragon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1907 kJ / 456 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept