Torsk med blodapelsin, fänkål och chili
Den något udda kombon blodapelsin, fänkål och dragon blir ett överraskande gott sällskap till mjäll, ugnsbakad torskfilé. Grönsakerna lagas enkelt i panna medan torsken tillagas skonsamt i ugnen tills fiskköttet blir vitt och skivigt. En lättlagad fiskrätt med mycket grönt.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 röd chili
2 bananschalottenlökar
1 fänkål
2 blodapelsiner
600 g torskfilé
salt
peppar
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 kruka dragon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1907 KJ / 456 kCal
Fett13 g
Salt1.85 g
Kolhydrater45 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Läckert! Blev nyfiken på receptet, eftersom jag hade fänkål och gärna ville prova något nytt. Jag hade också fryst torskrygg och blodapelsiner. Så trots en dålig första recension har jag precis provat, och blivit helt såld. Små justeringar: torsken behövde fem minuter längre i ugn, kanske för attest var tjocka bitar, och jag hade ingen färsk dragon utan blandade ner lite torkad i fänkålen. En härlig smakupplevelse, om man nu gillar ingredienserna. Tack för receptet!
Monica
2019-02-20Läckert! Blev nyfiken på receptet, eftersom jag hade fänkål och gärna ville prova något nytt. Jag hade också fryst torskrygg och blodapelsiner. Så trots en dålig första recension har jag precis provat, och blivit helt såld. Små justeringar: torsken behövde fem minuter längre i ugn, kanske för attest var tjocka bitar, och jag hade ingen färsk dragon utan blandade ner lite torkad i fänkålen. En härlig smakupplevelse, om man nu gillar ingredienserna. Tack för receptet!
Monica
2019-02-20Inte så gott som jag hoppades och inget jag kommer göra igen.
Lottie
2017-01-13