Pannkakstårta à la crêpes Suzette

Betyg 4 av 5.
60 personer har röstat
0
Pannkakstårta à la crêpes Suzette

En maffig pannkakstårta som smakflirtar med den franska desserten crêpes Suzette. Varva små pannkakor med en krämig vaniljfyllning, toppa med skivad blodapelsin och ringla över en förföriskt god karamellsås med apelsinlikör och ännu mer apelsin!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Pannkakstårta à la crêpes Suzette

Ingredienser

8-10 bitar

Pannkakstårta

3 dl vispgrädde
2 dl färskost
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl florsocker
1 msk finrivet apelsinskal
16 små pannkakor (ca 20 cm i diameter)

Apelsinsås

1 dl strösocker
3 msk smör
2 msk apelsinlikör (t ex. Grand Marnier)
1 dl färskpressad apelsinjuice

Till servering

3 blodapelsiner (gärna tarocco)
florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
60 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Energi1550 KJ / 371 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Jordgubbstårta med apelsin och vit choklad
Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig apelsindrink med tranbär
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannkakor med frukt och färskost
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannkakstårta med mjölkchokladgrädde
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
White Lady
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marinerade jordgubbar med citroncrème
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga