ÖVER 60 MIN | Medel

Pannkakstårta à la crêpes Suzette

En maffig pannkakstårta som smakflirtar med den franska desserten crêpes Suzette. Varva små pannkakor med en krämig vaniljfyllning, toppa med skivad blodapelsin och ringla över en förföriskt god karamellsås med apelsinlikör och ännu mer apelsin!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tårta: Vispa grädden. Vispa färskosten fluffig och rör ner grädden, vaniljpulver, florsocker och apelsinskal.
  2. Varva krämen med pannkakorna på ett fat. Börja och avsluta med en pannkaka. Ställ i kylen.
  3. Skär bort skalet på blodapelsinerna och skär dem i cm-tjocka skivor och lägg i en skål.
  4. Ta ut pannkakstårtan 30 minuter före servering.
  5. Sås: Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt smör och rör ihop. 
  6. Tillsätt apelsinlikör och färskpressad apelsinjuice. Låt koka ihop.
  7. Till servering: Fördela apelsinerna över tårtan. Häll över såsen. Pudra över florsocker. Servera genast.

 

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria pannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, färskost och matfett. Använd laktosfria pannkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskost och matfett. Gör mjölkproteinfria pannkakor.
Gör äggfri: laga pannkakor utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 8-10 bitar
Pannkakstårta
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl färskost
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 16 små pannkakor (ca 20 cm i diameter)
Apelsinsås
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk smör
  • 2 msk apelsinlikör (t ex. Grand Marnier)
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
Till servering
  • 3 blodapelsiner (gärna tarocco)
  • florsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 1550 kJ / 371 kCal