Pannkakstårta à la crêpes Suzette

54
0
Pannkakstårta à la crêpes Suzette

En maffig pannkakstårta som smakflirtar med den franska desserten crêpes Suzette. Varva små pannkakor med en krämig vaniljfyllning, toppa med skivad blodapelsin och ringla över en förföriskt god karamellsås med apelsinlikör och ännu mer apelsin!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Pannkakstårta à la crêpes Suzette

Ingredienser

8-10 bitar

Pannkakstårta

3 dl
vispgrädde
2 dl
färskost
1 tsk
vaniljpulver
1/2 dl
florsocker
1 msk
finrivet apelsinskal
16
små pannkakor (ca 20 cm i diameter)

Apelsinsås

1 dl
strösocker
3 msk
smör
2 msk
apelsinlikör (t ex. Grand Marnier)
1 dl
färskpressad apelsinjuice

Till servering

3
blodapelsiner (gärna tarocco)
-
florsocker

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria pannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, färskost och matfett. Använd laktosfria pannkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskost och matfett. Gör mjölkproteinfria pannkakor.
Gör äggfri: laga pannkakor utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1550 KJ / 371 kCal
Fett 27 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 28 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept