Pannkakstårta à la crêpes Suzette
En maffig pannkakstårta som smakflirtar med den franska desserten crêpes Suzette. Varva små pannkakor med en krämig vaniljfyllning, toppa med skivad blodapelsin och ringla över en förföriskt god karamellsås med apelsinlikör och ännu mer apelsin!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
8-10 bitar
Pannkakstårta
3 dl vispgrädde
2 dl färskost
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl florsocker
1 msk finrivet apelsinskal
16 små pannkakor (ca 20 cm i diameter)
Apelsinsås
1 dl strösocker
3 msk smör
2 msk apelsinlikör (t ex. Grand Marnier)
1 dl färskpressad apelsinjuice
Till servering
3 blodapelsiner (gärna tarocco)
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1550 KJ / 371 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g
Kommentarer