Pannkakstårta à la crêpes Suzette

55
0
Pannkakstårta à la crêpes Suzette

En maffig pannkakstårta som smakflirtar med den franska desserten crêpes Suzette. Varva små pannkakor med en krämig vaniljfyllning, toppa med skivad blodapelsin och ringla över en förföriskt god karamellsås med apelsinlikör och ännu mer apelsin!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Pannkakstårta à la crêpes Suzette

Ingredienser

8-10 bitar

Pannkakstårta

3 dl vispgrädde
2 dl färskost
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl florsocker
1 msk finrivet apelsinskal
16 små pannkakor (ca 20 cm i diameter)

Apelsinsås

1 dl strösocker
3 msk smör
2 msk apelsinlikör (t ex. Grand Marnier)
1 dl färskpressad apelsinjuice

Till servering

3 blodapelsiner (gärna tarocco)
florsocker

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria pannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, färskost och matfett. Använd laktosfria pannkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskost och matfett. Gör mjölkproteinfria pannkakor.
Gör äggfri: laga pannkakor utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1550 KJ / 371 kCal
Fett 27 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 28 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden