Pannkakstårta à la crêpes Suzette

En maffig pannkakstårta som smakflirtar med den franska desserten crêpes Suzette. Varva små pannkakor med en krämig vaniljfyllning, toppa med skivad blodapelsin och ringla över en förföriskt god karamellsås med apelsinlikör och ännu mer apelsin!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Ingredienser
8-10 bitar
Pannkakstårta
3 dl vispgrädde
2 dl färskost
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl florsocker
1 msk finrivet apelsinskal
16 små pannkakor (ca 20 cm i diameter)
Apelsinsås
1 dl strösocker
3 msk smör
2 msk apelsinlikör (t ex. Grand Marnier)
1 dl färskpressad apelsinjuice
Till servering
3 blodapelsiner (gärna tarocco)
florsocker
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria pannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, färskost och matfett. Använd laktosfria pannkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskost och matfett. Gör mjölkproteinfria pannkakor.
Gör äggfri: laga pannkakor utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1550 KJ / 371 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g
Kommentarer