Pannkakstårta à la crêpes Suzette

Betyg 4 av 5.
60 personer har röstat
0
Pannkakstårta à la crêpes Suzette

En maffig pannkakstårta som smakflirtar med den franska desserten crêpes Suzette. Varva små pannkakor med en krämig vaniljfyllning, toppa med skivad blodapelsin och ringla över en förföriskt god karamellsås med apelsinlikör och ännu mer apelsin!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Pannkakstårta à la crêpes Suzette

Ingredienser

8-10 bitar

Pannkakstårta

3 dl  vispgrädde
2 dl  färskost
1 tsk  vaniljpulver
1/2 dl  florsocker
1 msk  finrivet apelsinskal
16   små pannkakor (ca 20 cm i diameter)

Apelsinsås

1 dl  strösocker
3 msk  smör
2 msk  apelsinlikör (t ex. Grand Marnier)
1 dl  färskpressad apelsinjuice

Till servering

3   blodapelsiner (gärna tarocco)
florsocker

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria pannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, färskost och matfett. Använd laktosfria pannkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskost och matfett. Gör mjölkproteinfria pannkakor.
Gör äggfri: laga pannkakor utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
60 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 371 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrussallad med lime- och myntasocker
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannkakor med frukt och färskost
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade jordgubbar med citroncrème
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbstårta med apelsin och vit choklad
Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple 
Betyg 4.6 av 5.
74 personer har röstat
Under 15 min att tillaga