Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Citrussallad med mynta och chiafrön

En färgglad citrussallad lyser upp i vintermörkret och ger ett fint tillskott till vitaminförrådet. Välj bland dina citrusfavoriter och toppa fruktsalladen med myntablad och lite chiafrön. Med yoghurt blir citrussalladen en pigg start på dagen eller servera som lyxigt mellanmål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort skal från apelsin och grapefrukt. Skär hinnfria klyftor av frukten.
  2. Lägg citrusklyftorna i skålar eller på fat, pressa över limesaft. Plocka mynta och lägg på salladen.
  3. Vispa yoghurten så den blir krämig.
  4. Strössla över chiafrön, ringla över olivolja och servera med vispad yoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 blodapelsiner
  • 1 apelsin
  • 1 röd grapefrukt
  • saft av 1 lime
  • 1/2 kruka mynta
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 msk chiafrön
  • 2 tsk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 928 kJ / 221 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer