Blodapelsin- och vallmokaka
Saftig vallmokaka med blodapelsin är en mumsig kaka som imponerar på fikagästerna. Den får smak av både skal och saft från blodapelsin och dekoreras vackert med en rosa glasyr av florsocker och blodapelsinjuice.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
10-12 bitar
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 msk vallmofrön
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk finrivet skal av blodapelsin
2 msk färskpressad blodapelsinjuice
Glasyr
2 msk färskpressad blodapelsinjuice
2 dl florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man frysa in kakan? Mvh, Mari
Mari
2024-03-23Hej Mari! Det går bra att frysa kakan. Dock kan glasyren bli lite kladdig men det kanske kan räddas med lite rostad kokos på toppen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-25Kim: färgen på blodapelsinens saft/kött avgör färgen. Sen hade du nog i för mycket vätska (ibland får man prova sig fram och öka vätska - ofta bättre än att ha i allt på en gång).
Héléne
2023-01-21Hej! Jag provade göra denna, och kakan blev så jääääkla god och perfekt. Men, jag hade väldigt svårt att få till glasyren. Den blev inte alls sådär tjock och kraftigt rosa som den är på bilden, utan mer tunn och vit. Vad gjorde jag för fel?
Kim
2022-12-19