Saftig vallmokaka med blodapelsin är en mumsig kaka som imponerar på fikagästerna. Den får smak av både skal och saft från blodapelsin och dekoreras vackert med en rosa glasyr av florsocker och blodapelsinjuice.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kim: färgen på blodapelsinens saft/kött avgör färgen. Sen hade du nog i för mycket vätska (ibland får man prova sig fram och öka vätska - ofta bättre än att ha i allt på en gång).
Héléne
2023-01-21Hej! Jag provade göra denna, och kakan blev så jääääkla god och perfekt. Men, jag hade väldigt svårt att få till glasyren. Den blev inte alls sådär tjock och kraftigt rosa som den är på bilden, utan mer tunn och vit. Vad gjorde jag för fel?
Kim
2022-12-19