Blodapelsin- och vallmokaka

14
0
Blodapelsin- och vallmokaka

Saftig vallmokaka med blodapelsin är en mumsig kaka som imponerar på fikagästerna. Den får smak av både skal och saft från blodapelsin och dekoreras vackert med en rosa glasyr av florsocker och blodapelsinjuice.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Blodapelsin- och vallmokaka

Ingredienser

10-12 bitar
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 msk vallmofrön
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk finrivet skal av blodapelsin
2 msk färskpressad blodapelsinjuice

Glasyr

2 msk färskpressad blodapelsinjuice
2 dl florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer