Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple 

Betyg 4.6 av 5.
70 personer har röstat
5
Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple 

Denna syrliga apelsinsallad till jul är gjord på apelsiner och blodapelsin eller grapefrukt som toppas med krämig avokado, salt fetaost, syrliga granatäppelkärnor och knapriga pistagenötter. Alla härliga smaker och texturer i en salig blandning!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple 

Ingredienser

6 portioner
2   apelsiner
2   blodapelsiner eller röda grapefrukt
2   avokador
150 g  fetaost
2 dl  granatäppelkärnor
2 msk  hackade pistagenötter
2 msk  olivolja
1 tsk  flingsalt
2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaost eller byt ut mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

Så himla gott! Till och med barnen älskade den!

Kristina

2021-12-19

Supergott

Marie

2020-12-14

Huuuuuuuur gott som helst!!!!

Stina

2020-01-17

Näringsvärde per portion

Energi1026 KJ / 245 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Blodapelsin med saffranshonung och pistagenötter
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marängtoppade apelsinhalvor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med burrata, apelsin och pistage
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blodapelsindessert med mascarpone och pumpakärnor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga