Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple
Denna syrliga apelsinsallad till jul är gjord på apelsiner och blodapelsin eller grapefrukt som toppas med krämig avokado, salt fetaost, syrliga granatäppelkärnor och knapriga pistagenötter. Alla härliga smaker och texturer i en salig blandning!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
6 portioner
2 apelsiner
2 blodapelsiner eller röda grapefrukt
2 avokador
150 g fetaost
2 dl granatäppelkärnor
2 msk hackade pistagenötter
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1026 KJ / 245 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g
Kommentarer
Fantastiskt fräsch...även i början av mars!
Sonja
2024-03-05Ett obligatoriskt inslag på julbordet sedan några år tillbaka, älskar hur den fräscha fruktiga salladen bryter av från det övriga på julbordet!
Sofia
2023-12-14Serverade som förrätt och den var rätt god men lite ”mjuk”. Hade önskat mer crunch eller krisp av något slag.
Victoria
2023-12-10