Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple 

Denna syrliga apelsinsallad till jul är gjord på apelsiner och blodapelsin eller grapefrukt som toppas med krämig avokado, salt fetaost, syrliga granatäppelkärnor och knapriga pistagenötter. Alla härliga smaker och texturer i en salig blandning!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala apelsinen med kniv och skär i skivor. Dela och kärna ur avokadon. Skär i små tärningar.
  2. Fördela apelsin på ett fat. Toppa med avokado, smulad fetaost, granatäppelkärnor och pistage. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaost eller byt ut mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 apelsiner
  • 2 blodapelsiner eller röda grapefrukt
  • 2 avokador
  • 150 g fetaost
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer