Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple

Betyg 4.6 av 5.
74 personer har röstat
8
Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple

Denna syrliga apelsinsallad till jul är gjord på apelsiner och blodapelsin eller grapefrukt som toppas med krämig avokado, salt fetaost, syrliga granatäppelkärnor och knapriga pistagenötter. Alla härliga smaker och texturer i en salig blandning!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple

Ingredienser

6 portioner
2 apelsiner
2 blodapelsiner eller röda grapefrukt
2 avokador
150 g fetaost
2 dl granatäppelkärnor
2 msk hackade pistagenötter
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
74 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt fräsch...även i början av mars!

Sonja

2024-03-05

Ett obligatoriskt inslag på julbordet sedan några år tillbaka, älskar hur den fräscha fruktiga salladen bryter av från det övriga på julbordet!

Sofia

2023-12-14

Serverade som förrätt och den var rätt god men lite ”mjuk”. Hade önskat mer crunch eller krisp av något slag.

Victoria

2023-12-10

Näringsvärde per portion

Energi1026 KJ / 245 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Blodapelsin med saffranshonung och pistagenötter
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marängtoppade apelsinhalvor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blodapelsindessert med mascarpone och pumpakärnor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Toast med burrata, apelsin och pistage
Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga