Posset Brûlée med blodapelsin

Silkeslen posset brûlée med blodapelsin får ett karamelliserat täcke när rörsocker på toppen bränns med brännare. Den fräscha brittiska efterrätten kan serveras i portionsform eller, som här, i en urgröpt apelsin – en dessert som verkligen imponerar!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Ingredienser
6 portioner
7 små blodapelsiner
1/2 citron (1 msk saft, för 6 port)
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 tsk torkade fänkålsfrön
1/2 tsk röd karamellfärg (kan uteslutas)
Till servering
3 msk strösocker
Gör så här
00:02:00
06:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1438 KJ / 344 kCal
Fett20 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein2 g
Kommentarer
Gjorde på vanliga apelsiner. Blir mycket mer juice från apelsinerna. Jag fick mycket fruktkött över som blev ett mellanmål till tonåringen + ett glas med nypressad juice. OK resultat, men ganska söt-sliskig. Kanske bättre med lite mer citronjuice?
Karin
2025-02-09Stämmer verkligen den angivna mängden apelsinsaft? Jag gjorde halv sats, och på två blodapelsiner fick jag ut 1 1/3 dl saft! Då borde det ju bli nästan 4 dl med 6 apelsiner! (Och apelsinerna var ganska små.)
Karin
2025-02-04Om jag använder vegansk vispgrädde, baserat på havre, stelnar det då?
Lena
2025-01-28Hej Lena! Den gör tyvärr inte det. Jag har sett andra recept på vegansk posset där dom använder tofu eller majsstärkelse för att få den fast. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-28