Blodapelsincheesecake med Oreo

Blodapelsincheesecake med oreobotten är den ultimata desserten. Den söta cheesecaken balanseras av blodapelsinens syrlighet och kan enkelt förberedas i förväg. En favorit som uppskattas av både stora och små.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Ingredienser
8-10 bitar
Botten
50 g smör
19 oreokakor original (ca 1 1/2 förp à 154 g, för 8-10 bitar)
1/2 tsk flingsalt
Fyllning
2 blodapelsiner (finrivet skal av 1 apelsin och 3/4 dl pressad saft, för 8-10 bitar)
200 g cream cheese (färskost)
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 äggula
Gelé och garnering
1 gelatinblad
2 blodapelsiner (1 dl saft, för 8-10 bitar)
1 tsk florsocker
Till servering
5 små maränger
ev några skivor blodapelsin
Gör så här
00:12:00
00:30:00
00:05:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit, räknat på 8 bitar med maräng men utan apelsin som dekoration.
Energi1429 KJ / 341 kCal
Fett20 g
Salt0.4 g
Kolhydrater36 g
Protein6 g
Kommentarer
God men kan minska ner på bottnen. Tog längre tid i ugnen. Gelén var svår att få i jämnt lager. Kanske bara ta lite apelsinmarmelad? Dekorerade m apelsinskivor. Ska skala dem först vid nästa tillfälle. Gick bra att göra en dag i förväg.
Margareta
2025-01-26För mycket botten, som inte gick att få att fästa på kanterna. För lite fyllning. Dubblade färskosten men borde då ha tagit 3 hela ägg och även ökat mängden apelsin (både skal och saft) för att få apelsinsmak. En dyr besvikelse. /Marita
Marita
2025-01-25Ingenting stelnade. Varken kakan eller gelén.
Elna
2025-01-25