Hembakat

Baka med citrus

Baka med citron och apelsin, eller syrlig lime, vacker blodapelsin och härlig grapefrukt. Med saftiga citrusfrukter blir de enklaste av sötsaker till något alldeles särskilt. På med förklädet och baka citronkladdkaka, cookies med vit choklad och lime eller apelsin- och olivoljekaka.
Tips: Inspireras av salta recept med citron

Syrliga och söta recept

Välj mellan goda bakverk och desserter med smak av citrus.

  • Citronkladdkaka

    Citronkladdkaka

    Betyg 4.6 av 5.
    134 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer.

    Kladdkaka är en klassisk favorit som aldrig slår fel. Denna saftiga och krämiga citronkladdkaka med frisk och syrlig smak är det perfekta fikat eller avslutning på middagen. Pudra kakan med florsocker och servera med lättvispad grädde.

    Citronkladdkaka
  • Blodapelsin- och marängpaj

    Blodapelsin- och marängpaj

    Betyg 2.9 av 5.
    10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Baka blodapelsin- och marängpaj med en sötsyrlig och vackert rosa blodapelsincurd som fylls i ett krispigt pajskal av mördeg och toppas med fluffig, italienskt maräng. En rosa dessertdröm som ger vår- och sommarkänslor!

    Blodapelsin- och marängpaj
  • Cookies med vit choklad och lime

    Cookies med vit choklad och lime

    Betyg 4.2 av 5.
    14 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Cookies med vit choklad och lime är krispiga och saftiga kakor med en härlig sötma från chokladen och fräsch syrlighet från lime. Servera tillsammans med en kopp kaffe eller kanske ett glas mjölk att doppa i.

    Cookies med vit choklad och lime
  • Grapefruktglass

    Grapefruktglass

    Betyg 4.8 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Fräsch glass med smak av både juice och skal från söt och syrlig grapefrukt som för tankarna till en varm sommardag. Den här hemgjorda och äggfria glassen slänger du enkelt ihop utan glassmaskin.

    Grapefruktglass
  • Apelsin- och olivoljekaka

    Apelsin- och olivoljekaka

    Betyg 3.7 av 5.
    6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Baka en ljuvlig mjuk kaka med smak av apelsin och olivolja som dekoreras med apelsinglasyr. Att baka med olivolja istället för smör förlänger kakans hållbarhet och gör den exakt saftig och luftig.

    Apelsin- och olivoljekaka

Artiklar (5)

Guide

Den vita roten

Mer än bara en soppingrediens – Lär dig allt om palsternacka här!

Trevlig helg!

Enkel helglyx

Det behöver inte vara dyrt att unna sig något gott till helgen – hitta idéerna här!