Semifreddo med choklad och blodapelsin
En gräddig semifreddo med mörk choklad och knaprig maräng slår det mesta i dessertväg. Orangeröda klyftor av blodapelsin är både bästa smakkompisen och snyggt sällskap till den chokladstinna semifreddon. En perfekt dessert när bara det bästa är gott nog.
Ingredienser
4 portioner
100 g mörk choklad
2 msk honung
2 ägg
2 msk socker
2 1/2 dl vispgrädde
2 blodapelsiner
12 maränger
Till garnering
choklad
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2873 KJ / 684 kCal
Fett38 g
Salt0.15 g
Kolhydrater78 g
Protein8 g
Kommentarer
Hur god som helst! Hade vanlig apelsin istället för blodapelsin.
Jenny
2017-02-15Verkar jätte gott och jag ska prova receptet i morgon!!
Maj-gun
2017-02-13Himmelsk semifreddo. Fantastiska smaker som bryter fint mot varandra. Passar vid riktigt festliga tillfällen. Enkelt att göra men behöver några timmar i frysen.
Camilla
2016-12-31