ÖVER 60 MIN | Medel

Semifreddo med choklad och blodapelsin

En gräddig semifreddo med mörk choklad och knaprig maräng slår det mesta i dessertväg. Orangeröda klyftor av blodapelsin är både bästa smakkompisen och snyggt sällskap till den chokladstinna semifreddon. En perfekt dessert när bara det bästa är gott nog.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka chokladen lägg den i en skål och smält i ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
  2. Blanda honungen med chokladen och vänd försiktigt ner äggulorna.
  3. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum.
  4. Vispa grädden fluffig. Riv skalet från en halv apelsin och vänd ner.
  5. Krossa marängerna. Rör ihop chokladen med grädden och vänd försiktigt ner de uppvispade vitorna och hälften av de krossade marängerna.
  6. Häll upp semifreddon i en stor skål eller i portionsglas och frys ca 4 timmar så att den är halvfryst.
  7. Skala apelsinerna med kniv och skär bort att det vita. Skär loss apelsinköttet mellan hinnorna i filéer. 
  8. Kula upp med glasskopa eller servera direkt ur glasen. Toppa med resten av de krossade marängerna och apelsinfiléer.
  9. Till garnering: Dekorera gärna med lite riven choklad och citronmeliss.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av choklad och grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk honung
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 blodapelsiner
  • 12 maränger
Till garnering
  • choklad
  • citronmeliss

Näringsvärde
Per portion

Energi 2873 kJ / 684 kCal