Semifreddo med choklad och blodapelsin

5
3
Semifreddo med choklad och blodapelsin

En gräddig semifreddo med mörk choklad och knaprig maräng slår det mesta i dessertväg. Orangeröda klyftor av blodapelsin är både bästa smakkompisen och snyggt sällskap till den chokladstinna semifreddon. En perfekt dessert när bara det bästa är gott nog.

Skriv ut
Semifreddo med choklad och blodapelsin

Ingredienser

4 portioner
100 g
mörk choklad
2 msk
honung
2
ägg
2 msk
socker
2 1/2 dl
vispgrädde
2
blodapelsiner
12
maränger

Till garnering

choklad
citronmeliss

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av choklad och grädde.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Jenny

2/15/2017

Hur god som helst! Hade vanlig apelsin istället för blodapelsin.

Maj-gun

2/13/2017

Verkar jätte gott och jag ska prova receptet i morgon!!

Camilla

12/31/2016

Himmelsk semifreddo. Fantastiska smaker som bryter fint mot varandra. Passar vid riktigt festliga tillfällen. Enkelt att göra men behöver några timmar i frysen.

Näringsvärde per portion

Energi 2873 KJ / 684 kCal
Fett 38 g
Salt 0.15 g
Kolhydrater 78 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept