Hoppa till sidans innehåll

Wok i all ära men det asiatiska köket har SÅ mycket mer att erbjuda. Med rätt kryddor och tillbehör hemma i skafferiet är det enklare än du tror!

Matskola i samarbete med Santa Maria

Vi guidar dig rätt i det asiatiska skafferiet och tipsar om rätter du enkelt kan laga med hemma.

Tips: Här hittar du alla våra asiatiska recept!

  • Thaisoya

    Thaisoya

    Är, till skillnad från annan soja, inte lagrad. Den ger en tunn sås med hög sälta och en balanserad smak till mustiga och fylliga rätter. Det går utmärkt att byta ut bordssaltet till Thaisoya.

    Testa thaisoya i den här läckra och superenkla sashimin.

  • Srirachasås

    Srirachasås

    En het och aromatisk sås med smak av chili och vitlök men ändå något mildare än originalet. Använd som topping till nudlarna eller blanda med majonnäs till burgaren. Ett måste till den koreanska nationalrätten Bulgogi.

  • Teriyakisås

    Teriyakisås

    Kommer ursprungligen från Japan. Använd den som marinad eller glaze och njut av den karamelliserade ytan och sältan. Perfekt till fisk, kyckling, kött och grönsaker.

    Asiatiska vårrullar är supergoda att doppa i Teriyakisås.

  • Fisksås

    Fisksås

    En ingrediens som är oumbärlig i massor av asiatisk mat. Med några få droppar kan du addera en helt ny smakdimension. Den är helt enkelt väldigt god och passar till allt från klassisk Pad Thai till vardagsmat som fiskpinnar.

    Testa i den här fenomenala glasnudelsalladen med räkor.

  • Ostronsås

    Ostronsås

    Kan vara världens bästa misstag. Legenden säger att såsen blev till när ostron råkade tillagas för länge och spadet reducerades till en brun, trögflytande sås. Perfekt i wok, kött samt fiskrätter.

    Varsågod - ett recept på en enkel kycklingwok med ostronsås.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer