I det asiatiska skafferiet

Asiatiska såser

Wok i all ära men det asiatiska köket har SÅ mycket mer att erbjuda. Vi guidar dig genom olika asiatiska såser, både färdiga och hemmagjorda, och vad som passar till!
Tips: alla våra asiatiska recept.

Asiatiska såser och smaksättare

Vi guidar dig rätt i det asiatiska skafferiet och tipsar om rätter du enkelt kan laga med hemma.

 • Thaisoya

  Är, till skillnad från annan soja, inte lagrad. Den ger en tunn sås med hög sälta och en balanserad smak till mustiga och fylliga rätter. Det går utmärkt att byta ut bordssaltet till Thaisoya. Testa thaisoya i den här läckra och superenkla laxsashimin.

 • Srirachasås

  En het och aromatisk sås med smak av chili och vitlök men ändå något mildare än originalet. Använd som topping till nudlarna eller blanda med majonnäs till burgaren. Ett måste till den koreanska nationalrätten Bulgogi.

 • Teriyakisås

  Kommer ursprungligen från Japan. Använd den som marinad eller glaze och njut av den karamelliserade ytan och sältan. Perfekt till fisk, kyckling, kött och grönsaker eller varför inte dessa asiatiska kycklingrullar i rispapper. Testa göra din egen teriyakisås på under 15 minuter!

 • Fisksås

  En ingrediens som är oumbärlig i massor av asiatisk mat. Med några få droppar kan du addera en helt ny smakdimension. Den är helt enkelt väldigt god och används tillexempel i en klassisk Pad Thai eller ingefärs- och sesammarinad.

 • Ostronsås

  Kan vara världens bästa misstag. Legenden säger att såsen blev till när ostron råkade tillagas för länge och spadet reducerades till en brun, trögflytande sås. Perfekt i wok, kött samt fiskrätter. Här hittar du ett recept på nudelwook med ostronsås.

 • Sweet chilisås

  Sweet Chili är ett bra sätt att snabbt få till en exotisk asiatisk touch på vilken måltid som helst. Såsen kan användas både som topping och som ingrediens i all slags matlagning. Såsen ger en fin balans av hetta och sötma till din mat, perfekt till denna lax med grönsakswok.

 • Grön currypasta

  Grön currypaste tillverkas av grön chilipeppar och är, precis som röd currypaste, oumbärlig i det thailändska köket. Den ger en het och kryddstark karaktär åt wok, såser, grytor och soppor. Paste är en våt kryddblandning med krämig konsistens. Kombinera den gärna med kokosmjölk, som i denna kycklinggryta green curry.

 • Röd currypasta

  Röd currypaste tillverkas av röd chilipeppar och är oumbärlig i det thailändska köket. Den ger en het och kryddstark karaktär åt wok, såser, grytor och soppor. Paste är en våt kryddblandning med krämig konsistens och passar perfekt med  kokosmjölk, som i denna röd curry med tofu.

 • Kokosmjölk

  Kokosmjölk är gjord av pressat kokosfruktkött. Den passar till asiatiska grytor, wok och till desserter, men varför inte prova i en krämig smoothie med kokosmjölk och hallon?

Fakta

Nudelskola

Glasnudlar, ramennudlar, vetenudlar och risnudlar - alla hör de hemma i det asiatiska köket. Och precis som med olika pastasorter används de till olika typer av mat. Lär dig mer i våran guide till nudlar!

Artiklar (1546)

Variera pizzakitet!

Goda recept med pizzakit

Har du ett pizzakit men är osäker på vad du ska hitta på? Här får du de bästa tipsen!

Thailändskt

Laga Paneng curry

Sugen på en av det thailändska kökets favoriträtter, Paneng curry? Här hittar du våra bästa recept!

Matskola

Laga koreansk Bulgogi

Lär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.

Gott till nuggets!

Sås till nuggets

Här tipsar vi om såserna som passar utmärkt att doppa nuggets i!

Råvarukunskap!

Svenska sädesslag!

Vete, korn, havre och råg. De svenska sädesslagen är en fantastiskt kärnfull kvartett både när det gäller näring och smak. Här finns allt du behöver veta!

Marinad!

Buffé testar marinad

Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.

Goda tips!

Nyfiken på kefir?

Kefir är så mycket mer än frukost tillsammans med müsli och bär. Se våra användbara tips!