Pad Thai

288
30 Klimatsmart
Pad Thai

Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter och en storfavorit även här i Sverige. Nu kan du enkelt laga den hemma! Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med.

Skriv ut
Pad Thai

Ingredienser

4 portioner
180 g
risnudlar
2 msk
matolja
400 g
strimlad kycklingfilé
300 g
finstrimlad vitkål
1
liten strimlad morot
1
vispat ägg
1/2
flaska woksås (à 125 ml, gärna Asian Wok Pad Thai)
1 dl
grovt hackade jordnötter

Till servering

1
lime
-
koriander

För alla

Kontrollera innehållet i woksåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Tips

Byt ut kycklingen mot samma mängd kycklingfärs. Tillagas på samma sätt som med filé.

Vad tyckte du om receptet?

288

Kommentarer

Erika

2/18/2021

Smakar absolut inte som pad thai... såsen liknar sweet chili. Väldigt besviken!

Tammie

1/4/2021

Ärligt talat Det här är en skymf mot vad en riktig pad thai är. Köp lite tamarindsås och fisksås på en asiatisk livs och det blir 100% mindre svennigt.

Inga-lill

11/16/2020

Mycke gott o enkelt att tillaga

Näringsvärde per portion

Energi 2075 KJ / 496 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept