Pad Thai
Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter och en storfavorit även här i Sverige. Nu kan du enkelt laga den hemma! Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med.
Ingredienser
4 portioner
180 g risnudlar
2 msk matolja
400 g strimlad kycklingfilé
300 g finstrimlad vitkål
1 liten strimlad morot
1 vispat ägg
1/2 flaska woksås (à 125 ml, gärna Asian Wok Pad Thai)
1 dl grovt hackade jordnötter
Till servering
1 lime
koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2075 KJ / 496 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt bra grundrecept
Ann-louise
2024-12-13Blir inte alls gott. Väldigt smaklöst. Behöver mer av allt typ.
Jimmi
2024-12-01Supertrist och smaklöst! Den lilla smak man känner är ungefär så långt ifrån Pad Thai som man kan komma🥴
Leia
2024-11-11