Pad Thai

Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter och en storfavorit även här i Sverige. Nu kan du enkelt laga den hemma! Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med.

Ingredienser
4 portioner
180 g risnudlar
2 msk matolja
400 g strimlad kycklingfilé
300 g finstrimlad vitkål
1 liten strimlad morot
1 vispat ägg
1/2 flaska woksås (à 125 ml, gärna Asian Wok Pad Thai)
1 dl grovt hackade jordnötter
Till servering
1 lime
koriander
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2075 KJ / 496 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använd riktigt bra pad thai sås från nån asiatisk butik, addera torkad chili (eller färsk). Skillnaden på pad thai såser är enorm, undvik santa Marias (och liknande) asiatiska sortiment.
Daniel
2025-01-12Väldigt bra grundrecept
Ann-louise
2024-12-13Blir inte alls gott. Väldigt smaklöst. Behöver mer av allt typ.
Jimmi
2024-12-01