Pad Thai
Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter och en storfavorit även här i Sverige. Nu kan du enkelt laga den hemma! Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med.
Ingredienser
4 portioner
180 g risnudlar
2 msk matolja
400 g strimlad kycklingfilé
300 g finstrimlad vitkål
1 liten strimlad morot
1 vispat ägg
1/2 flaska woksås (à 125 ml, gärna Asian Wok Pad Thai)
1 dl grovt hackade jordnötter
Till servering
1 lime
koriander
För alla
Kontrollera innehållet i woksåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria.
Gör så här
Tips
Byt ut kycklingen mot samma mängd kycklingfärs. Tillagas på samma sätt som med filé.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2075 KJ / 496 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
lätt och bra
Eva
2024-02-07Nja! Den färdiga såsen va inte i min smak. Ville prova men det gör jag inte om. Smakade inte Pad Thai alls utan blev mer en söt sörja. Det blir allt på rätt sätt nästa gång. Fortfarande sugen på Pad Thai🙈
Margit
2024-01-22Behovet mer sås och ägg, kanske något mer grönt, men enkelt och gott med de ändringarna.
Jacob
2023-11-26