Pad Thai

275
29 Klimatsmart
Pad Thai

Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter och en storfavorit även här i Sverige. Nu kan du enkelt laga den hemma! Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med.

Skriv ut
Pad Thai

Ingredienser

4 portioner
180 g
risnudlar
2 msk
matolja
400 g
strimlad kycklingfilé
300 g
finstrimlad vitkål
1
liten strimlad morot
1
vispat ägg
1/2
flaska woksås (à 125 ml, gärna Asian Wok Pad Thai)
1 dl
grovt hackade jordnötter

Till servering

1
lime
-
koriander

För alla

Kontrollera innehållet i woksåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Byt ut kycklingen mot samma mängd kycklingfärs. Tillagas på samma sätt som med filé.

Vad tyckte du om receptet?

275

Kommentarer

Tammie

1/4/2021

Ärligt talat Det här är en skymf mot vad en riktig pad thai är. Köp lite tamarindsås och fisksås på en asiatisk livs och det blir 100% mindre svennigt.

Inga-lill

11/16/2020

Mycke gott o enkelt att tillaga

Sofia

10/2/2020

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2075 KJ / 496 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept