Sweet chililax med fried rice | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sweet chililax med fried rice

Denna härliga laxrätt svänger du ihop på ett kick - perfekt när du får oväntade middagsgäster. Stek de färdiga fiskbitarna och mixa riset med wok-grönsakerna. Pricken över i:et är sweet-chilisåsen som ger laxen lite extra sting!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 52, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna på dryg medelvärme. Bryn laxen på båda sidor och krydda med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnssäker form och pensla med sweet chilisås. Sätt in formen mitt i ugnen 12 -15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  5. Stek grönsakerna i resten av oljan och tillsätt det kokta riset. Smaksätt med salt och peppar och servera till laxen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweet chilisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax
  • 4 port ris
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 förp fryst wokmix (Thai, à 500 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2443 kJ / 583 kCal