UNDER 45 MIN | Medel

Nudelwok med ostronsås

Att slänga ihop en wok behöver faktiskt inte vara så krångligt! Strimlat kött och purjolök får stekas i pannan innan den smakrika ostronsåsen hälls över. När det fått puttra ett tag vänds även kokta nudlar och sockerärtor i pannan. Rör om ordentligt, så allt får sås på sig innan du serverar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sockerärtorna.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på nudelförpackningen tillsammans med sockerärtorna.
  3. Ansa, skölj och skär purjolöken i skivor.
  4. Skär köttet i strimlor och stek det i oljan i en stor stekpanna. Rör i purjolöken och stek ytterligare någon minut. Sänk värmen och rör i ostronsåsen och vattnet och låt allt bli varmt.
  5. Vänd ner nudlarna och sockerärtorna, strö över sesamfrön och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i ostronsåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta sockerärtor
  • 4 port äggnudlar
  • 1/2 purjolök (à ca 300 g)
  • 600 g tunnskivad kotlett
  • 1/2 msk olja
  • 150 ml ostronsås
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk sesamfrö

Näringsvärde
Per portion

Energi 2327 kJ / 556 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept