Nudelwok med ostronsås

Att slänga ihop en wok behöver faktiskt inte vara så krångligt! Strimlat kött och purjolök får stekas i pannan innan den smakrika ostronsåsen hälls över. När det fått puttra ett tag vänds även kokta nudlar och sockerärtor i pannan. Rör om ordentligt, så allt får sås på sig innan du serverar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port äggnudlar
200 g frysta sockerärtor
1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
600 g tunnskivad kotlett
1/2 msk olja
150 ml ostronsås
1/2 dl vatten
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2327 KJ / 556 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej. Något tunn i smaken. Jag hade även i morötter, bambuskott och champinjoner. Kryddade köttet med salt och vitpeppar. Ofta står det inget om kryddning av kött eller kyckling i just wokrätter. När det inte ska marineras tycker jag att det krävs kryddor. Dubblade såsen då det ofta är alldeles för snålt och det krävdes tycker jag. Särskilt när man äter med ris till. Jag gjorde både ris och nudlar då alla inte gillar nudlar.
Ingela
2025-01-28Den var god
Gun
2024-06-15Den var god.
Gith
2024-06-13