Nudelwok med ostronsås
Att slänga ihop en wok behöver faktiskt inte vara så krångligt! Strimlat kött och purjolök får stekas i pannan innan den smakrika ostronsåsen hälls över. När det fått puttra ett tag vänds även kokta nudlar och sockerärtor i pannan. Rör om ordentligt, så allt får sås på sig innan du serverar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port äggnudlar
200 g frysta sockerärtor
1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
600 g tunnskivad kotlett
1/2 msk olja
150 ml ostronsås
1/2 dl vatten
1 msk sesamfrö
För alla
Kontrollera noga innehållet i ostronsåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2327 KJ / 556 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såg när jag skulle laga receptet att det var Tetriaki sås med. Letade socker ärtor men hade i små ärtor då dessa var med i kassen också. Ser i kommentarerna att det skulle inte ens varit det utan sojabönor dom också var med. Hade uppskattat om detta stod på en lapp i kassen om det är varor som är utbytta.
Sara
2024-03-28Hej Sara! I nyhetsbrevet som du får på mailen står det alltid info om det är något som är utbytt pga brist. Så kika där nästa gång. Hoppas att det löste sig ändå! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-02Enkelt, gott och uppskattat av hela familjen. Vi fick också Teriyakisås och det gillar vi nästan mer.
Martina
2024-03-26Fick sojabönor och Teriyaki sås, kanske lika gott?
Karin
2024-03-25