Smoothie med kokosmjölk och hallon
Starta dagen med en ljuvligt god klassisk smoothie med fryst mango och frysta hallon. Denna fruktiga smoothie är vegansk och har kokosmjölk som bas, vilket gör den sådär härligt krämig, fyllig och mättande.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta svenska hallon
125 g fryst mango
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tättslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tättslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1187 KJ / 284 kCal
Fett24 g
Salt0.05 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g
Kommentar
Hade inga hallon i frysen så det blev jordgubbar istället. Det blev jättegott!
Marie-louise
2019-02-13