Smoothie med kokosmjölk och hallon

8
1
Smoothie med kokosmjölk och hallon

Starta dagen med en ljuvligt god klassisk smoothie med fryst mango och frysta hallon. Denna fruktiga smoothie är vegansk och har kokosmjölk som bas, vilket gör den sådär härligt krämig, fyllig och mättande.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Smoothie med kokosmjölk och hallon

Ingredienser

4 portioner
250 g
frysta svenska hallon
125 g
fryst mango
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tättslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Marie-louise

2/13/2019

Hade inga hallon i frysen så det blev jordgubbar istället. Det blev jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 1187 KJ / 284 kCal
Fett 24 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 12 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept