Asiatiska kycklingrullar i rispapper
Älskar du asiatisk mat ska du prova dessa fräscha rispappersrullar med kyckling, grönsaker och mango. Den goda asiatiska smaken får du med koriander, chili, lime och teriyakisås.
Ingredienser
4 portioner
Kycklingfyllning
600 g kycklingfilé (fint tärnad eller kycklingfärs)
1 msk olja till stekning
1/2 dl flagad mandel
3 msk teriyakisås
1 msk kryddblandning Coriander & Chili
Salladsfyllning
1/2 kruka färsk mynta (grovt hackad)
1/2 st gurka (fina stavar)
2 st salladslökar (fint strimlade)
10 rädisor (fint strimlade)
juice av 1 st lime
1 krm salt
1/2 msk kryddblandning Coriander & Chili
50 g mizunasallad eller andra små gröna salladsblad
1 avokado i tunna klyftor
1 mango (skalad och i tunna klyftor)
1 pkt rispapper (1 pkt motsvarar ca 20 st)
Till servering
teriyakisås
sweet chilisås
ev ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi2010 KJ / 480 kCal
Fett15 g
Salt1.35 g
Kolhydrater42 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nu finns inte den coriander&chili-kryddan kvar i sortimentet hos Santa Maria längre. Vad tar jag istället?
Ann-sofi
2021-01-25.. var finns rädisorna i ingredienserna?
Bernt
2016-08-06"Blanda mynta, gurka, lök och rädisor ...." Vilka rädisor? Ingredienslistan innehåller inga rädisor.
Alen
2015-02-23