Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Asiatiska kycklingrullar i rispapper

Älskar du asiatisk mat ska du prova dessa fräscha rispappersrullar med kyckling, grönsaker och mango. Den goda asiatiska smaken får du med koriander, chili, lime och teriyakisås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklingfyllning: Stek kycklingen gyllenbrun i olja.
  2. Tillsätt flagad mandel som hastigt får steka med. Tillsätt sedan Teriyakisås som får steka in lite i kycklingen.
  3. Ta fyllningen från värmen och krydda med Coriander & Chilli. Ställ åt sidan.
  4. Salladsfyllning: Blanda mynta, gurka, lök och rädisor med limejuice, salt och Coriander & Chili till en riktigt finskuren sallad. Ställ åt sidan.
  5. Koka upp vatten, häll det i en vid form eller skål och låt det svala.
  6. Doppa varje rispapper i vattnet, ett och ett och lägg det på en fuktad handduk. Fördela salladsblad, kycklingfyllning och finskuren sallad samt avokado och mango i tunna strängar i mitten på rispappret. Vik sidorna och rulla ihop till rullar. Låt rullarna stå en stund i rumstemperatur och vila med skarven neråt. Skär rullarna mitt itu, på snedden.
  7. Till servering: Servera med teriyakisås, sweet chilisås och ev med ris.

För alla

Rätten är fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i Teriyakisåsen.

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.

Recept och bild kommer från Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklingfyllning
  • 600 g kycklingfilé (fint tärnad eller kycklingfärs)
  • 1 msk olja till stekning
  • 1/2 dl flagad mandel
  • 3 msk teriyakisås
  • 1 msk kryddblandning Coriander & Chili
Salladsfyllning
  • 1/2 kruka färsk mynta (grovt hackad)
  • 1/2 st gurka (fina stavar)
  • 2 st salladslökar (fint strimlade)
  • 10 rädisor (fint strimlade)
  • juice av 1 st lime
  • 1 krm salt
  • 1/2 msk kryddblandning Coriander & Chili
  • 50 g mizunasallad eller andra små gröna salladsblad
  • 1 avokado i tunna klyftor
  • 1 mango (skalad och i tunna klyftor)
  • 1 pkt rispapper (1 pkt motsvarar ca 20 st)
Till servering
  • teriyakisås
  • sweet chilisås
  • ev ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2010 kJ / 480 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept