Asiatiska kycklingrullar i rispapper

104
3
Asiatiska kycklingrullar i rispapper

Älskar du asiatisk mat ska du prova dessa fräscha rispappersrullar med kyckling, grönsaker och mango. Den goda asiatiska smaken får du med koriander, chili, lime och teriyakisås.

Asiatiska kycklingrullar i rispapper

Ingredienser

4 portioner

Kycklingfyllning

600 g kycklingfilé (fint tärnad eller kycklingfärs)
1 msk olja till stekning
1/2 dl flagad mandel
3 msk teriyakisås
1 msk kryddblandning Coriander & Chili

Salladsfyllning

1/2 kruka färsk mynta (grovt hackad)
1/2 st gurka (fina stavar)
2 st salladslökar (fint strimlade)
10 rädisor (fint strimlade)
juice av 1 st lime
1 krm salt
1/2 msk kryddblandning Coriander & Chili
50 g mizunasallad eller andra små gröna salladsblad
1 avokado i tunna klyftor
1 mango (skalad och i tunna klyftor)
1 pkt rispapper (1 pkt motsvarar ca 20 st)

Till servering

teriyakisås
sweet chilisås
ev ris

För alla

Rätten är fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i Teriyakisåsen.

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.

Recept och bild kommer från Santa Maria.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

104

Kommentarer

Ann-sofi

2021-01-25

Nu finns inte den coriander&chili-kryddan kvar i sortimentet hos Santa Maria längre. Vad tar jag istället?

Bernt

2016-08-06

.. var finns rädisorna i ingredienserna?

Alen

2015-02-23

"Blanda mynta, gurka, lök och rädisor ...." Vilka rädisor? Ingredienslistan innehåller inga rädisor.

Näringsvärde per portion

Energi 2010 KJ / 480 kCal
Fett 15 g
Salt 135 g
Kolhydrater 42 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden