Ingefärs- och sesammarinad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Ingefärs- och sesammarinad

En asiatisk ingefärs- och sesammarinad som ger härlig smak till både fläskkött och fågel. Lägg köttet i marinaden i god tid före tillagning, så att det hinner dra åt sig ordentligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för För 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Finstrimla salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Blanda lök, salladslök och chili med övriga ingredienser i en skål.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: För 1 sats
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 3 msk farinsocker
  • 1/2 dl ljus soja
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 2 msk sesamolja
Lägg till i inköpslistan