En torkad svamp ska vara riktigt torr och då menar vi knastertorr. Här går vi igenom steg för steg hur du får den perfekt knastrigt supertorr.
Tips: Här får du alla våra
recept med svamp
Stora svampar kan med fördel delas på mitten medan små svampar kan torkas hela.
Ta svampen och bred ut den på ett tidningspapper eller hushållspapper. Ställ in dem på lägsta värme i en varmluftsugn. Nu är det viktigt att temperaturen i ugnen inte når över 50 grader. Om ditt svampsjälvförtroende är på topp kan du testa att torka den i ett torkskåp eller någon annan plats där miljön är tillräckligt torr och varm.
Under tiden som svampen knastrar till sig i ugnen ska du med jämna mellanrum röra runt den. Svampar vill inte ligga för tätt under torkningsprocessen, då finns det risk att den möglar.
En färdigtorkad svamp ska vara knastertorr. Så torr att den kan smulas sönder.
Bäst trivs den i en glasburk med tättslutande lock.
Med torkad svamp kan du njuta av skogens godsaker långt efter att svampsäsongen är slut. Men hur gör man? Här är några tips!