Svampsoppa med feta
En riktigt krämig och värmande svampsoppa med crème fraiche och syrlig fetaost. Förväll svampen först om du plockat den själv. Gott, hälsosamt, billigt och klimatsmart!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
300 g mjölig potatis
2 msk olja
500 g färsk eller tinad svamp (gärna blandade sorter)
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl crème fraiche
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
Topping
1/2 förp fetaost (à 150 g)
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1437 KJ / 344 kCal
Fett25 g
Salt3.71 g
Kolhydrater18 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte gott, smaklöst. Man slösar på svampen.
Sandra
2023-09-19Kändes lite tam i smaken så jag piffade till soppan med lite Marsalavin. Blev bättre men ändå lite trist. Fetaosten var inte klockren till, lagade ett bufférecept med fetaost i en tomatsoppa häromveckan och de smakerna var väldigt bra tillsammans.
Anna
2017-10-01