Svampsoppa med feta

29
1
Svampsoppa med feta

En riktigt krämig och värmande svampsoppa med crème fraiche och syrlig fetaost. Förväll svampen först om du plockat den själv. Gott, hälsosamt, billigt och klimatsmart!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Svampsoppa med feta

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
300 g
mjölig potatis
2 msk
olja
500 g
färsk eller tinad svamp (gärna blandade sorter)
6 dl
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
1 dl
crème fraiche
1 1/2 tsk
vitvinsvinäger
-
salt och peppar

Topping

1/2
förp fetaost (à 150 g)
1/2 dl
hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt fetaost mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentar

Anna

2017-10-01

Kändes lite tam i smaken så jag piffade till soppan med lite Marsalavin. Blev bättre men ändå lite trist. Fetaosten var inte klockren till, lagade ett bufférecept med fetaost i en tomatsoppa häromveckan och de smakerna var väldigt bra tillsammans.

Näringsvärde per portion

Energi 1437 KJ / 344 kCal
Fett 25 g
Salt 3.71 g
Kolhydrater 18 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept