Risotto med skogschampinjoner

En perfekt kokt risotto är krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Följ det här grundreceptet på svamprisotto och du har alla chanser att lyckas. Kastanjechampinjonerna i risotton går utmärkt att byta ut mot andra goda svampar som kantareller, karljohansvamp eller portabello till en ännu lyxigare festrätt.

Ingredienser
4 portioner
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
3 dl carnaroli- eller arborioris
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
250 g kastanjechampinjoner
3 msk smör
2 dl riven parmesan
salt och nymalen svartpeppar
rucola till servering
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2157 KJ / 515 kCal
Fett22.4 g
Salt4 g
Kolhydrater57.4 g
Protein16.5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god, brukar dock byta parmesanosten mot Västerbotten ost.
Johan
2025-03-16@teddan Sparris 👌
Sara
2025-03-06Urgott risotto klassiker. Lätt att laga urgod italienska maträtten!
Ann-cathrine
2025-03-02