Risotto med skogschampinjoner

659
84 Klimatsmart
Risotto med skogschampinjoner

En perfekt kokt risotto är krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Följ det här grundreceptet på svamprisotto och du har alla chanser att lyckas. Kastanjechampinjonerna i risotton går utmärkt att byta ut mot andra goda svampar som kantareller, karljohansvamp eller portabella till en ännu lyxigare vegetarisk festrätt.

Risotto med skogschampinjoner

Ingredienser

4 portioner
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
3 dl carnaroli- eller arborioris
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
250 g kastanjechampinjoner
3 msk smör
2 dl riven parmesan
salt och nymalen svartpeppar
rucola till servering

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Komplettera gärna med en mättande sallad eller annat tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

659

Kommentarer

Martina

2022-11-26

Jättegod risotto!! Jag använde kantarellfond och tog en liten klick tryffelmajonäs till entrecoten. Så utsökta smaker tillsammans!

Lena

2022-11-06

Gott!

Cathrine

2022-10-23

Första gången jag lagar risotto och jag ger receptet betyg 5 av 5

Näringsvärde per portion

Energi 2157 KJ / 515 kCal
Fett 22.4 g
Salt 4 g
Kolhydrater 57.4 g
Protein 16.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden