En perfekt kokt risotto är krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Följ det här grundreceptet på svamprisotto och du har alla chanser att lyckas. Kastanjechampinjonerna i risotton går utmärkt att byta ut mot andra goda svampar som kantareller, karljohansvamp eller portabella till en ännu lyxigare vegetarisk festrätt.
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör och byt ut parmesanen mot mjölkproteinfritt alternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Monica
1/12/2021Den blir verkligen perfekt krämig och är otroligt enkel att göra, det passar bra med knaperstekt bacon till oxå utöver allt annat kött. Jag skulle vilja göra denna risotto men med färska räkor och kallrökt lax, vad ska man då ha för fond tycker man ?? Vanlig fiskfond känns inte så kul, hummerfond ? hur ska då spädningen vara ?
Brankica
1/7/2021Både barnen på 3 och 5 år älskar det samt vi vuxna. Supergott och lättlagat!
Hanna
1/5/2021Så himla god!!!!!!!