Kantarellpasta med hasselnötter och parmesan

17
7 Klimatsmart
Kantarellpasta med hasselnötter och parmesan

Laga en enkel men lyxig kantarellpasta med hasselnötter och parmesan! Kantareller, hasselnötter, parmesan och vitlök sätter smak i detta recept. Pasta när den är som bäst helt enkelt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Kantarellpasta med hasselnötter och parmesan

Ingredienser

4 portioner
300 g
kantareller
1
vitlöksklyfta
4 msk
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
1 dl
skalade hasselnötter
300 g
spaghetti
1 1/2 dl
riven parmesanost
-
olivolja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanen mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.



Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Elisabeth

1/18/2021

hade valnötter hemma, funkade det med!!!

Cecilia

12/14/2020

Succé hos kräsen tonåring & jag gillade det också! Använde torkade kantareller för jag orkar inte tugga på allt grus som kommer med färska.

Fredrik

11/7/2020

Med lite kyckling så blev det 5⭐️

Näringsvärde per portion

Energi 2558 KJ / 611 kCal
Fett 33 g
Salt 1 g
Kolhydrater 57 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept