UNDER 45 MIN | Enkel

Kantarellpasta med hasselnötter och parmesan

Laga en enkel men lyxig kantarellpasta med hasselnötter och parmesan! Kantareller, hasselnötter, parmesan och vitlök sätter smak i detta recept. Pasta när den är som bäst helt enkelt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Skala och krossa vitlöksklyftan. Stek vitlöken i olja på låg värme tills den är gyllene och oljan fått smak av vitlöken.
  3. Tillsätt svampen och stek på medelvärme tills all vätska kokat bort och svampen fått lite färg. Smaka av med med salt och peppar.
  4. Hacka nötterna grovt.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 1 dl av pastavattnet (för 4 port).
  6. Lägg pastan i stekpannan med svampen och tillsätt hasselnötter och hälften av parmesanen. Rör till en krämig pasta på låg värme. Tillsätt ev lite pastavatten. Toppa med resten av parmesanen, olivolja och peppar.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanen mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.



Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g kantareller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl skalade hasselnötter
  • 300 g spaghetti
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2558 kJ / 611 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept