Kantarellpasta med hasselnötter och parmesan

Laga en lyxig men enkel kantarellpasta med hasselnötter och parmesan! Det här är en kantarellpasta utan grädde som du istället gör med rikligt med god olivolja. Kantareller, hasselnötter, parmesan och vitlök sätter smak. Pasta när den är som bäst helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Ingredienser
4 portioner
300 g kantareller
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 dl skalade hasselnötter
300 g spaghetti
1 1/2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2558 KJ / 611 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater57 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Receptet behöver extra smaksättning för att få djup. Jag tillsatte vitt vin, timjan, brynt smör och kantarellfond. Blev mums då!
Ida
2025-03-01Lovande recept, men på tok för lite smaker. Behöver kompletteras med lite örter så som persilja eller liknande. Följer man receptet smakar det ingenting
Andreas
2024-08-09Jag tog Ica Selection Ravioli Kantareller/Ricotta istf spagetti. Blev magiskt.
Linda
2024-06-09