Kantarellpasta med hasselnötter och parmesan

23
9 Klimatsmart
Kantarellpasta med hasselnötter och parmesan

Laga en enkel men lyxig kantarellpasta med hasselnötter och parmesan! Kantareller, hasselnötter, parmesan och vitlök sätter smak i detta recept. Pasta när den är som bäst helt enkelt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Kantarellpasta med hasselnötter och parmesan

Ingredienser

4 portioner
300 g kantareller
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 dl skalade hasselnötter
300 g spaghetti
1 1/2 dl riven parmesan
olivolja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanen mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Felicia

2021-04-08

Underbart gott! Hade ingen parmesan, men vi tog Västerbottenost och det blev en riktig succé!

Johann

2021-02-15

Gott - även med oskalade hasselnötter...

Elisabeth

2021-01-18

hade valnötter hemma, funkade det med!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2558 KJ / 611 kCal
Fett 33 g
Salt 1 g
Kolhydrater 57 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden