Syltade kantareller med rosmarin

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
1
Syltade kantareller med rosmarin

Har du lagt vantarna på en stor skörd trattkantareller så är den här inläggningen ett gott sätt att spara och ta till vara. Har du hittat gula kantareller så går det också fint. Svampen läggs in en klassisk 1-2-3 ättikslag förstärkt med färsk rosmarin som passar utmärkt till skogens smaker, gärna vilt.

Syltade kantareller med rosmarin

Ingredienser

8 portioner
ca 500 g  trattkantareller
1   silverlök
salt

Ättikslag

1 dl  ättika
2 dl  socker
3 dl  vatten
3   kvistar rosmarin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Hur gör man?

Åza

2021-10-11

Näringsvärde per portion

Energi109 KJ / 26 kCal
Fett0.2 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltad svamp och rödlök
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med svampsås
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga