Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Syltade kantareller med rosmarin

Har du lagt vantarna på en stor skörd trattkantareller så är den här inläggningen ett gott sätt att spara och ta till vara. Har du hittat gula kantareller så går det också fint. Svampen läggs in en klassisk 1-2-3 ättikslag förstärkt med färsk rosmarin som passar utmärkt till skogens smaker, gärna vilt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och borsta trattkantarellerna.
  2. Skala och skär löken i fina klyftor.
  3. Koka upp vatten och salt, 1 ½ msk salt/liter vatten. Lägg i svamp och lök i vattnet och koka upp igen  och häll sedan av i ett durkslag. Låt rinna av och lägg i en ren glasburk.
  4. Ättikslag: Koka upp ättika, socker, vatten och rosmarin.
  5. Häll på lagen och rosmarin på svampen, tryck ner svampen under vätskan och stäng locket. Låt svampen stå i minst 3 dagar. Förvara svalt.
  6. Servera svampen till t ex söndagssteken, viltbiffar eller paté.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 500 g trattkantareller
  • 1 silverlök
  • salt
Ättikslag
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 3 kvistar rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 109 kJ / 26 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer