ÖVER 60 MIN | Medel

Filodegsrullar med svamp

Filodegsrullar fyllda med svamp är perfekt att servera som meze eller vegetariskt tilltugg på buffén eller till picknicken. Smakerna passar till rätter från mellanöstern, som exempelvis libanesisk mat. Servera gärna filodegsrullarna med en yoghurtsås eller dipp!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken. Finhacka lök, chili och svamp. Fräs lök och svamp i oljan tills all vätska kokat bort och det fått lite färg. Låt svalna. Rör ner chili, solroskärnor, salt och peppar.
  2. Lägg filodegsarken ovanpå varandra så att bladen inte torkar ut och lägg en fuktig handduk över. Dela filodegsarken på mitten.
  3. Lägg ca 1 msk av svampfyllningen i kanten på 1 ark filodeg men spar ca 3 cm på kanterna. Rulla och vik in kanterna. Pensla kanten med lite vatten och rulla ihop.
  4. Hetta upp en stor kastrull med olja till 170–180°C.
  5. Fritera några rullar åt gången ca 1 minut tills de är gyllene och låt rinna av på en tallrik med hushållspapper.

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per port på 6 portioner.

Ingredienser

Portioner: 6-8
Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1/2 röd chili
  • 500 g färska champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 förp filodeg (à 250 g)
  • ca 1 l neutral olja till fritering

Näringsvärde
Per portion

Energi 1329 kJ / 318 kCal