Filodegsrullar med svamp

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
1
Filodegsrullar med svamp

Filodegsrullar fyllda med svamp är perfekt att servera som meze eller vegetariskt tilltugg på buffén eller till picknicken. Smakerna passar till rätter från mellanöstern, som exempelvis libanesisk mat. Servera gärna filodegsrullarna med en yoghurtsås eller dipp!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Filodegsrullar med svamp

Ingredienser

6-8 portioner

Fyllning

1   gul lök
1/2   röd chili
500 g  färska champinjoner
2 msk  olivolja
1 dl  rostade solroskärnor
1/2 tsk  flingsalt
2 krm  svartpeppar
1   förp filodeg (à 250 g)
ca 1 l  neutral olja till fritering

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per port på 6 portioner.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Funkar det att äta dem kalla.

Rose-marie

2023-07-07

Hej Rose-Marie! Det funkar men de är godast som varma eller ljumna. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-07-20

Näringsvärde per portion

Energi1329 KJ / 318 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater28 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Turkiska fetaostknyten
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Getostrullar med aprikos
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filo- och fetafrestelse
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Filodegsrulle med grönkål och mandelpotatis
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persikovårrulle
Betyg 2.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Arancini – risottobollar
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga