Filodegsrullar med svamp

Filodegsrullar fyllda med svamp är perfekt att servera som meze eller vegetariskt tilltugg på buffén eller till picknicken. Smakerna passar till rätter från mellanöstern, som exempelvis libanesisk mat. Servera gärna filodegsrullarna med en yoghurtsås eller dipp!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Ingredienser
6-8 portioner
Fyllning
1 gul lök
1/2 röd chili
500 g färska champinjoner
2 msk olivolja
1 dl rostade solroskärnor
1/2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
1 förp filodeg (à 250 g)
ca 1 l neutral olja till fritering
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på 6 portioner.
Energi1329 KJ / 318 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater28 g
Protein8 g
Kommentarer
Hej, kan man fylla dom med ostkräm istället?
Jihane bent
2025-03-27Hej Jihane! Ja, det går nog bra. Se bara till att ostkrämen inte är för lös eller rinnig utan mer åt det fasta hållet. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-04Funkar det att äta dem kalla.
Rose-marie
2023-07-07Hej Rose-Marie! Det funkar men de är godast som varma eller ljumna. Hälsningar Elina
ICA-köket
2023-07-20