Tips!

Tina kyckling

Är du sugen på kyckling till middag men har glömt att ta ut den från frysen? Här tipsar vi om olika sätt att tina kyckling.
Här hittar du alla våra kycklingrecept

Tips för att tina kyckling

Tina kyckling i mikron, i kylskåpet eller i kallt vatten. Här tipsar vi om de bästa sätten att tina kyckling säkert.

  • Hur lång tid tar det att tina kyckling?

    Bästa sättet är att tina kycklingen i kylskåpet. Den låga temperaturen är mer skonsamt mot köttet och kylan gör att det blir svårare för bakterier att få fäste.

    Tina i kylskåp: ca 12 timmar,

    Tips! Våra godaste kycklingrecept

  • Tina kyckling snabbt

    Om du har bråttom kan du tina fryst kyckling i en kastrull med kallt vatten. Se till att du lägger kycklingen i en förseglad påse så att vattnet inte förstör köttet. 

    Tid: Cirka 1 1/2 timme.

  • Tina kyckling i mikron

    Ja du kan tina kyckling i mikron. Men då är det viktigt att du direkt efter att du mikrat tillagar kycklingen. 

    Tid: Tiningsprogram 240watt ca 12 minuter- vänd kycklingen några gånger under tiningen och häll bort den smälta vätskan. 

  • Tillaga fryst kyckling i airfryer

    Ja du kan tillaga fryst kyckling i en airfryer. Sätt temperaturen på 140°C och sedan höjer du temperaturen till 200°C. Kycklingen ska ha ha en innertemperatur på 70°C när den är klar.

  • Tina kyckling i rumstemperatur

    Nä tina inte kyckling i rumstemperatur. Då är risken större att bakterier sprids. Det bästa sättet är att tina kyckling i kylskåpet.

    Tips: Billiga kycklingrecept

  • Tina kyckling i ugnen

    Javisst kan du tina kyckling i ugnen. Desto lägre temperatur i ugnen desto saftigare kött. Vid 175C° tar det cirka 1 timme att få en kycklingfilé tinad. 

    Tips: Baconlindad kycklingfilé

Artiklar (1544)

Variera mera

Upptäck kycklingfärs

Kycklingfärs är mer hälsosam och klimatsmart än vanlig köttfärs. Så lyckas du!

Godare & mörare kött!

Innertemperatur

Här hittar du den perfekta innertemperatur för just din köttdetalj.

Stek som en kock!

Stekskola

Här är riktigt bra tips på hur man steker kyckling, kött, fisk och grönsaker!

Smakrikt!

Koka kycklingbuljong - så gör du din egen!

Släng inte skrovet som blir kvar av din kyckling, koka din egen mustiga kycklingbuljong av resterna istället! Vi berättar hur du gör din egna kycklingbuljong och guidar dig steg för steg.