Är du sugen på kyckling till middag men har glömt att ta ut den från frysen? Här tipsar vi om olika sätt att tina kyckling.
Här hittar du alla våra
kycklingrecept
Tina kyckling i mikron, i kylskåpet eller i kallt vatten. Här tipsar vi om de bästa sätten att tina kyckling säkert.
Bästa sättet är att tina kycklingen i kylskåpet. Den låga temperaturen är mer skonsamt mot köttet och kylan gör att det blir svårare för bakterier att få fäste.
Tina i kylskåp: ca 12 timmar,
Om du har bråttom kan du tina fryst kyckling i en kastrull med kallt vatten. Se till att du lägger kycklingen i en förseglad påse så att vattnet inte förstör köttet.
Tid: Cirka 1 1/2 timme.
Ja du kan tina kyckling i mikron. Men då är det viktigt att du direkt efter att du mikrat tillagar kycklingen.
Tid: Tiningsprogram 240watt ca 12 minuter- vänd kycklingen några gånger under tiningen och häll bort den smälta vätskan.
Ja du kan tillaga fryst kyckling i en airfryer. Sätt temperaturen på 140°C och sedan höjer du temperaturen till 200°C. Kycklingen ska ha ha en innertemperatur på 70°C när den är klar.
Nä tina inte kyckling i rumstemperatur. Då är risken större att bakterier sprids. Det bästa sättet är att tina kyckling i kylskåpet.
Tips: Billiga kycklingrecept
Javisst kan du tina kyckling i ugnen. Desto lägre temperatur i ugnen desto saftigare kött. Vid 175C° tar det cirka 1 timme att få en kycklingfilé tinad.
Tips: Baconlindad kycklingfilé