Rimma kyckling och kött
Matskola
Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Tips!
Är du sugen på kyckling till middag men har glömt att ta ut den från frysen? Här tipsar vi om olika sätt att tina kyckling.
Här hittar du alla våra kycklingrecept
Tina kyckling i mikron, i kylskåpet eller i kallt vatten. Här tipsar vi om de bästa sätten att tina kyckling säkert.
Bästa sättet är att tina kycklingen i kylskåpet. Den låga temperaturen är mer skonsamt mot köttet och kylan gör att det blir svårare för bakterier att få fäste.
Tina i kylskåp: ca 12 timmar,
Om du har bråttom kan du tina fryst kyckling i en kastrull med kallt vatten. Se till att du lägger kycklingen i en förseglad påse så att vattnet inte förstör köttet.
Tid: Cirka 1 1/2 timme.
Ja du kan tina kyckling i mikron. Men då är det viktigt att du direkt efter att du mikrat tillagar kycklingen.
Tid: Tiningsprogram 240watt ca 12 minuter- vänd kycklingen några gånger under tiningen och häll bort den smälta vätskan.
Ja du kan tillaga fryst kyckling i en airfryer. Sätt temperaturen på 140°C och sedan höjer du temperaturen till 200°C. Kycklingen ska ha ha en innertemperatur på 70°C när den är klar.
Nä tina inte kyckling i rumstemperatur. Då är risken större att bakterier sprids. Det bästa sättet är att tina kyckling i kylskåpet.
Tips: Billiga kycklingrecept
Javisst kan du tina kyckling i ugnen. Desto lägre temperatur i ugnen desto saftigare kött. Vid 175C° tar det cirka 1 timme att få en kycklingfilé tinad.
Tips: Baconlindad kycklingfilé
Matskola
Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Godare & mörare kött!
Här hittar du den perfekta innertemperatur för just din köttdetalj.
Variera mera
Kycklingfärs är mer hälsosam och klimatsmart än vanlig köttfärs. Så lyckas du!
Välj med omsorg!
Här är märkningarna du ska titta efter för en godare kyckling och middagsrecept att prova.
Ekologiskt!
Intresset för ekologisk mat fortsätter att öka.Här förklarar vi varför det är bra att välja ekologisk kyckling.
Stek som en kock!
Här hittar du bra tips på hur du steker kyckling, kött, fisk och grönsaker!
Matskola
Steg för steg hur du får till den bästa friterade kycklingen.
Matskola
Här visar vi vad du kan krydda kyckling och dess olika delar med för att locka fram den godaste smaken.
Släng inte skrovet som blir kvar av din kyckling, koka din egen mustiga kycklingbuljong av resterna istället! Vi berättar hur du gör din egna kycklingbuljong och guidar dig steg för steg.