Är det skillnad på kyckling och kyckling? Ja, det är det faktiskt. Här är märkningarna du ska titta efter som gör kycklingen extra god, samt några riktigt goda middagsrecept att prova. Kanske redan ikväll eller till helgmiddagen?
Tips: Här hittar du fler recept
med kyckling.
Garanterar att kycklingarna får leva så naturligt som möjligt, att de kan röra sig fritt utomhus och har gott om plats både ute och inne. Deras foder är ekologiskt och kycklingarna får växa långsamt och leva längre.
Med djur som är uppfödda i Sverige kan vi mer eller mindre vara säkra på att de har fötts upp och levt under bättre förhållanden eftersom Sverige har världens mest omfattande djurskyddslag.
Kostnaden för att föda upp en ekologisk kyckling är 3–4 gånger högre. Att fåglarna får ett längre liv, äter bättre ekologiskt foder och får mer golvyta är några av de anledningar man betalar extra för.
Svensk mat är unik. Våra långa, ljusa dagar och krispiga klimat förstärker smaken och ger oss råvaror i världsklass. Svensk mat tas fram med sunt bondförnuft. Varje tugga är bra för dig, ett levande Sverige, rena jordar och friska djur.