Bild laddas
Välj med omsorg!

En godare kyckling

Är det skillnad på kyckling och kyckling? Ja, det är det faktiskt. Här är märkningarna du ska titta efter som gör kycklingen extra god, samt några riktigt goda middagsrecept att prova. Kanske redan ikväll eller till helgmiddagen?
Tips: Här hittar du fler recept med kyckling.

Så väljer du kyckling med omsorg

  1. 1. Eko- & KRAV-märkt

    Garanterar att kycklingarna får leva så naturligt som möjligt, att de kan röra sig fritt utomhus och har gott om plats både ute och inne. Deras foder är ekologiskt och kycklingarna får växa långsamt och leva längre.

  2. 2. Svenskt

    Med djur som är uppfödda i Sverige kan vi mer eller mindre vara säkra på att de har fötts upp och levt under bättre förhållanden eftersom Sverige har världens mest omfattande djurskyddslag.

  3. 3. Prisskillnaden har sina skäl

    Kostnaden för att föda upp en ekologisk kyckling är 3–4 gånger högre. Att fåglarna får ett längre liv, äter bättre ekologiskt foder och får mer golvyta är några av de anledningar man betalar extra för.

Recept för en perfekt helgmiddag

  • Hel kyckling i ugn med rostad mandelpotatis och citronsky

    13
    0
    När mandelpotatis och champinjoner rostas under en hel kyckling och får ta smak av det som rinner av: oh lala! Citron i skyn blir pricken över i:t som tar dig till himlen!
    Hel kyckling i ugn med rostad mandelpotatis och citronsky
  • Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter

    1
    1
    Fänkålsfrön och chili är spännande smakkompisar som förhöjer den här kycklingrätten. Stek till perfektion och servera med morötter som får syra av vinäger, ett krämig potatisstomp och en ännu krämigare getostcrème. Mums!
    Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter
  • Hel kyckling med rosmarin- och citronsmör

    111
    36
    Gör en hel kyckling i ugnen, sköter sig själv medan du gör annat. Som till exempel dreglar av dofterna av det drömmiga kryddsmöret med sardeller, rosmarin och citron som gör kycklingen sällskap där inne. Snart är maten klar!
    Hel kyckling med rosmarin- och citronsmör
  • Kyckling med brynt soja- och honungssmör

    22
    4
    Smöret smakar nästan karamell och blir ljuvligt gott till kyckling, potatis och grönsaker. Genom att dela kycklingen förkortas stektiden rejält. Servera med de gröna grönsaker du gillar och som är i säsong.
    Kyckling med brynt soja- och honungssmör
  • Citronstekt kyckling med rostad vitlökssås och rödbetor

    6
    1
    Citronstekt kyckling med rostad vitlökssås och rödbetor
  • Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling

    5
    2
    Den här härligt krispiga kycklingen får sin varma, underbara smak från en apelsinglaze kryddad med stjärnanis. Servera den apelsin- och stjärnanisglaserade kycklingen med sötpotatisstomp och en god grönskålssallad som även den innehåller apelsin.
    Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling
KRAV-märkt kyckling
  • Växer långsamt och lever längre (dubbelt så länge som en vanligt uppfödd kyckling)
  • Får röra sig fritt utomhus och har gott om plats både ute och inne
  • Äter ekologiskt foder utan tillsatser och antibiotika
  • Lever ett liv i små grupper
  • Får mycket dagsljus, halmbalar och sandbad
Bild laddas

Välj gärna svenska råvaror

Svensk mat är unik. Våra långa, ljusa dagar och krispiga klimat förstärker smaken och ger oss råvaror i världsklass. Svensk mat tas fram med sunt bondförnuft. Varje tugga är bra för dig, ett levande Sverige, rena jordar och friska djur.

Mer om svenska råvaror

Kolja - recept och inspiration

Laga kolja - havets kyckling! Fisken är snarlik torsk med fast kött och smörlik smak.
Bild laddas
Låt ugnen göra jobbet!

3 värmande middagar i ugn

Sugen på en värmande, mustig middag? Låt ugnen göra jobbet! Vi bjuder på 3 härliga recept.
Bild laddas
Laga smart!

Godaste ugnspannkakan i 4 olika former

Vi tipsar om smarta sätt att variera favoriten ugnspannkaka och ger goda topping-förslag.
Bild laddas
Tips & recept

Så tillagar du råkorv

Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.
Bild laddas
Svensk mathistoria

Falukorvens historia

Falukorven är nästintill en svensk nationalrätt, men vet du varför det heter falukorv?
Bild laddas
Så gör du

Koka potatis - så gör du!

Hur lång tid ska man koka potatis? Här får du svar och lär dig allt om att koka potatis.
Bild laddas
Vardagmat i en panna

Middag med stekt ris på tre vis

Här tipsar vi om recept med stekt ris där du lagar hela rätten i en och samma panna.
Bild laddas
Lyckas i köket!

Helstekt kyckling - så lyckas du!

Att helsteka kyckling är gott men lite pilligt, vi guidar dig steg för steg!
Bild laddas

Torskrygg

Vi beskriver skillnaden mellan torskfilé och torskrygg. Och bjuder på tre recept med torsk
Bild laddas