Kolja - recept och inspiration
Laga kolja - havets kyckling! Fisken är snarlik torsk med fast kött och smörlik smak.
Är det skillnad på kyckling och kyckling? Ja, det är det faktiskt. Här är märkningarna du ska titta efter som gör kycklingen extra god, samt några riktigt goda middagsrecept att prova. Kanske redan ikväll eller till helgmiddagen?
Tips: Här hittar du fler recept med kyckling.
Garanterar att kycklingarna får leva så naturligt som möjligt, att de kan röra sig fritt utomhus och har gott om plats både ute och inne. Deras foder är ekologiskt och kycklingarna får växa långsamt och leva längre.
Med djur som är uppfödda i Sverige kan vi mer eller mindre vara säkra på att de har fötts upp och levt under bättre förhållanden eftersom Sverige har världens mest omfattande djurskyddslag.
Kostnaden för att föda upp en ekologisk kyckling är 3–4 gånger högre. Att fåglarna får ett längre liv, äter bättre ekologiskt foder och får mer golvyta är några av de anledningar man betalar extra för.
När mandelpotatis och champinjoner rostas under en hel kyckling och får ta smak av det som rinner av: oh lala! Citron i skyn blir pricken över i:t som tar dig till himlen!
Hel kyckling i ugn med rostad mandelpotatis och citronskyFänkålsfrön och chili är spännande smakkompisar som förhöjer den här kycklingrätten. Stek till perfektion och servera med morötter som får syra av vinäger, ett krämig potatisstomp och en ännu krämigare getostcrème. Mums!
Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötterGör en hel kyckling i ugnen, sköter sig själv medan du gör annat. Som till exempel dreglar av dofterna av det drömmiga kryddsmöret med sardeller, rosmarin och citron som gör kycklingen sällskap där inne. Snart är maten klar!
Hel kyckling med rosmarin- och citronsmörSmöret smakar nästan karamell och blir ljuvligt gott till kyckling, potatis och grönsaker. Genom att dela kycklingen förkortas stektiden rejält. Servera med de gröna grönsaker du gillar och som är i säsong.
Kyckling med brynt soja- och honungssmörDen här härligt krispiga kycklingen får sin varma, underbara smak från en apelsinglaze kryddad med stjärnanis. Servera den apelsin- och stjärnanisglaserade kycklingen med sötpotatisstomp och en god grönskålssallad som även den innehåller apelsin.
Apelsin- och stjärnanisglacerad kycklingLaga kolja - havets kyckling! Fisken är snarlik torsk med fast kött och smörlik smak.
Sugen på en värmande, mustig middag? Låt ugnen göra jobbet! Vi bjuder på 3 härliga recept.
Här hittar du bra tips på hur du steker kyckling, kött, fisk och grönsaker!
Vi tipsar om smarta sätt att variera favoriten ugnspannkaka och ger goda topping-förslag.
Många drar sig för att laga fisk och är rädda för att fisken ska bli torr och tråkig, men det behöver inte alls vara krångligt. Här förklarar vi vad du bör tänka på när du lagar fisk.
Det bästa sättet att få krispigt bacon till många är att steka ditt bacon i ugnen.
Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.
Falukorven är nästintill en svensk nationalrätt, men vet du varför det heter falukorv?
Att helsteka kyckling är gott men lite pilligt, vi guidar dig steg för steg!