Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

349
52
Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

En superenkel kycklinggryta som går fort att tillaga. Stek kycklingen tills den har en perfekt innertemperatur, tillsätt crème fraiche, buljong och soltorkade tomater för att få den mumsiga smaken. Servera kycklinggrytan med ris och sockerärtor. Vóila!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
600 g
strimlad kycklingfilé
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
2 dl
crème fraiche (gärna feta/tomat)
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
burk soltorkade tomater (à 200 g)
150 g
sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche med tomatsmak.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med tomatpuré.

Gör så här

Tips

Timjan, vitlök eller rivet citronskal är gott som extra smak i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

349

Kommentarer

Linnéa

2021-07-05

Jag tyckte det var mycket gott men sambon gillar inte tillagade tomater, så uppskattades inte riktigt lika mycket utav honom. Enkelt att laga!

Therése

2021-05-22

Super enkelt och super gott 😋

Lilianna

2021-05-11

Jag tipsar om att steka kyckling i mörtlat rosépeppar och limepeppar istället för salt och svartpeppar. Om du måste salta mer gör det med grovt havssalt. Mer smak ger röd pesto eller brushetta mix. Kryddat mat = kryddat liv ❤

Näringsvärde per portion

Energi 2604 KJ / 623 kCal
Fett 24 g
Salt 4 g
Kolhydrater 53 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept