Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

En supegod och enkel kycklinggryta som går fort att tillaga. Stek kycklingen tills den har en perfekt innertemperatur, tillsätt crème fraiche, buljong och soltorkade tomater för att få den mustiga och goda smaken. Servera kycklinggrytan med ris och sockerärtor. Världens bästa kycklingrecept!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller couscous
ca 600 - 700 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche (gärna fetaost och soltorkad tomat)
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp soltorkade tomater (à 200 g)
250 g gröna ärtor eller 150 g sockerärtor (för 4 port)
Gör så här
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 585 kCal
Fett13 g
Salt5.6 g
Kolhydrater63 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super gott ! La två färska röda chili att hetsa upp smak ! Blev jätte super !
Bohui
2025-07-09Fastnade för receptet direkt! Valde kycklinglårfiléer ca 700 gr, petade ned ca 100 gr färska champinjoner. Smakade av och mums! Jag gillar hetta, vilket gjorde att jag spetsade till det hela med chiliflakes och lite annat gott. Kan hålla med att det blev lite vattnigt, men lite mazena i, så BOM. Kommer blir smarrigt det här! Trevlig sommar!
Patric
2025-07-05Vi tog en deciliter buljong och gjorde potatismos till. Valde även créme fraîches tomat feta. Det blev toppen.
Ann-marie
2025-06-16