Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater
En superenkel kycklinggryta som går fort att tillaga. Stek kycklingen tills den har en perfekt innertemperatur, tillsätt crème fraiche, buljong och soltorkade tomater för att få den mustiga och goda smaken. Servera kycklinggrytan med ris och sockerärtor. Världens bästa kycklingrecept!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller couscous
ca 600 - 700 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche (gärna fetaost och soltorkad tomat)
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp soltorkade tomater (à 200 g)
250 g gröna ärtor eller 150 g sockerärtor (för 4 port)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 585 kCal
Fett13 g
Salt5.6 g
Kolhydrater63 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod! Blir en favorit!
Jenny
2024-12-07Mycket gott och enkelt! Kryddade på lite extra
Beatrice
2024-11-24Lagade denna rätt till en smakspecifik 7-åring, hon var skeptiskt i början men grytan är än idag en av hennes favoriträtter. Funkar mycket bra med vanlig créme fraiche och även bra att servera med pasta. 5/5 stjärnor!
Lovisa
2024-11-20