Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

436
65
Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

En superenkel kycklinggryta som går fort att tillaga. Stek kycklingen tills den har en perfekt innertemperatur, tillsätt crème fraiche, buljong och soltorkade tomater för att få den mumsiga smaken. Servera kycklinggrytan med ris och sockerärtor. Vóila!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat)
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 burk soltorkade tomater (à 200 g)
150 g sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche med tomatsmak.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med tomatpuré.

Gör så här

Tips

Timjan, vitlök eller rivet citronskal är gott som extra smak i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

436

Kommentarer

Annegret

2022-08-11

Så god och smakrik 👍En favorit i familjen 👍

Daniel

2022-06-04

Riktigt god bjudmat 👍

Per

2022-06-01

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2604 KJ / 623 kCal
Fett 24 g
Salt 4 g
Kolhydrater 53 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden