Tre skäl att välja eko-kyckling
Här är märkningarna du ska titta efter för en godare kyckling och middagsrecept att prova.
Hur steker man kycklingen, den perfekta biffen, kittlande goda fisken och härligt krispiga grönsaker? I vår stekskola bjuder vi på några riktigt bra tips på hur du lyckas med stekningen.
Tips: Här hittar du vår stora guide för innertemperatur på kött!
Ta fram köttet ur kylen så att det är rumstempererat. Kallt kött sänker temperaturen i pannan och då blir det svårare att få en fin stekyta. Fisken kan med oförändrat resultat stekas kallt från kylen.
Använd helst en stekpanna med tjock botten, eftersom den bevarar värmen bättre när köttet läggs i.
Torka av köttet eller fisken med papper före stekningen och salta och peppra. Fukt bildar vattenånga i värmen och det sänker temperaturen i pannan.
Hetta upp matfettet, oljan eller smöret tills det börjar osa lite i pannan, då vet man att pannan är tillräckligt varm. Eller droppa lite vatten i pannan innan du har ner fettet. När vattendropparna studsar i pannan är den varm nog att ha i fettet och låt det sedan bli varmt i ca 15 sekunder innan du steker köttet/fisken.
Tänk på att inte överfylla stekpannan, för då sjunker temperaturen i pannan. Du får inte den fina stekytan och köttet blir snarare kokt än stekt.
Låt köttet/fisken ligga någon minut i stekpannan och vänd det sedan.
Har du tjockare stycken av kött/fisk så är det alltid bra att steka klart i ugnen. Bäst resultat blir det om du har koll på innertemperaturen. Använd gärna en digital stektermometer.
Låt köttet vila några minuter efter du har stekt det så att inte köttsaften rinner ut och gör köttet torrt.
Här är märkningarna du ska titta efter för en godare kyckling och middagsrecept att prova.
Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Här hittar du den perfekta innertemperatur för just din köttdetalj.
Det finns många uppfattningar om mat och dess nyttigheter. Vad tror du?
Vi har listat 10 enkla recept på grillsåser, perfekt till varma sommarkvällar!
Alla köttbitar kräver olika tillagning - lär dig vilken teknik som passar till vad.
Kycklingfärs är mer hälsosam och klimatsmart än vanlig köttfärs. Så lyckas du!
Många drar sig för att laga fisk och är rädda för att fisken ska bli torr och tråkig, men det behöver inte alls vara krångligt. Här förklarar vi vad du bör tänka på när du lagar fisk.
Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.