Bild laddas
Godare & mörare kött!

Innertemperatur

Rätt innertemperatur är A och O för ett bra resultat på kött, fisk och kyckling. För kyckling och fläsk är det viktigt för att veta när köttet är ordentligt genomstekt.
Tips: alla våra goda recept med kött!

Temperatur och innertemperatur

Olika detaljer tar olika lång tid, och ofta varierar även storleken. Därför är innertemperaturen ett bra mått. Stick in en digital termometer i mitten av den tjockaste delen. Om köttet har ben sticker du in termometern i mitten av den tjockaste delen, intill benet. Här listar vi olika detaljer och den perfekta temperaturen. 

Långkokskött

Kött som kräver över 70˚C i innertemperatur är generellt kok- eller brässeringskött. Självklart finns det undantag som fransyska, högrev, kalvstek och fläskkarré. De går utmärkt att steka enligt nedan. Det tar ett bra tag men resultatet blir toppen!


Mörare kött

Bästa sättet att tillaga kött upp till 70˚C är att bryna, krydda och steka klart det i ugnen på låg värme, 100–125˚C. Då behåller köttet sin saftighet.

När du steker i låg ugnstemperatur blir efterstekningen minimal. I hög temperatur däremot kan innertemperaturen stiga tre till fyra grader efter att du tagit ut köttet. Låt det vila inlindat i fuktat smörpapper en kvart innan det skärs upp.

Inspireras av:

Rött kött & chark

Vågar man äta korv?

Rött kött är ju som vi vet cancerframkallande. ICAs dietist ger sin syn på saken.
Bild laddas
Rätt sås till grillen!

Enkla grillsåser

Vi har listat 10 enkla recept på grillsåser, perfekt till varma sommarkvällar!
Bild laddas
Stek som en kock!

Stekskola

Här är riktigt bra tips på hur man steker kyckling, kött, fisk och grönsaker!
Bild laddas
Baconskola

Bacon i ugn

Det bästa sättet att få krispigt bacon till många är att steka ditt bacon i ugnen.
Bild laddas
Så gör du

Grilla nöt och kalv

Här har vi samlat vad alla grillmästare behöver känna till om nöt och kalv.
Bild laddas
Variera mera

Upptäck kycklingfärs

Kycklingfärs är mer hälsosam och klimatsmart än vanlig köttfärs. Så lyckas du!
Bild laddas
Matskola

Rimma kyckling och kött

Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Bild laddas
Ekologiskt!

Därför ska du välja ekokyckling

Intresset för ekologisk mat fortsätter att öka.Här förklarar vi varför det är bra att välja ekologisk kyckling.
Bild laddas
Matskola!

Rätt tillagningsteknik till rätt köttbit

Alla köttbitar kräver olika tillagning - lär dig vilken teknik som passar till vad.
Bild laddas