Goda tilltugg med ost och kex
Här tipsar vi om olika kombinationer där osten spelar huvudrollen.
Rätt innertemperatur är A och O för ett bra resultat på kött, fisk och kyckling. För kyckling och fläsk är det viktigt för att veta när köttet är ordentligt genomstekt.
Tips: alla våra goda recept med kött!
Din termometer är din bästa vän när du lagar mat! Olika köttdetaljer tar olika lång tid, och ofta varierar även storleken. Därför är innertemperaturen ett bra mått.
Stick in en digital termometer i mitten av den tjockaste delen av köttbiten. Om köttet har ben sticker du in termometern i mitten av den tjockaste delen, men intill benet. Här listar vi olika detaljer och den perfekta temperaturen. Lycka till i köket!
Kött som kräver över 70˚C i innertemperatur är generellt kok- eller brässeringskött. Självklart finns det undantag som fransyska, högrev, kalvstek och fläskkarré. De går utmärkt att steka enligt nedan. Det tar ett bra tag men resultatet blir toppen!
Bästa sättet att tillaga kött upp till 70˚C är att bryna, krydda och steka klart det i ugnen på låg värme, 100–125˚C. Då behåller köttet sin saftighet.
När du steker i låg ugnstemperatur blir efterstekningen minimal. I hög temperatur däremot kan innertemperaturen stiga tre till fyra grader efter att du tagit ut köttet. Låt det vila inlindat i fuktat smörpapper en kvart innan det skärs upp.
... och mycket mer! Klicka här för att logga in enkelt med Mobilt BankID eller lösenord.
Här tipsar vi om olika kombinationer där osten spelar huvudrollen.
Här tipsar vi om populära och goda matpajer som passar till fest och buffé med plockmat.
Fredag och vi tipsar om billiga och supergoda recept.
Här får du tips och recept för att dryga ut middagen om du får besök vid middagsbordet.
Veva ihop en god salsa, toppa en tostada och festa loss med dessa tex-mex recept!
Här bjuder vi på klassiska cocktails och drinkar som passar cocktailpartyt a la 1920-tal.
Vi har listat rätterna som är ett måste för Thanksgiving och bjuder på fakta om högtiden.
Nu är sparrisens tid här! Passa på att laga vårens lyxiga primör när den är i säsong.
Med våra färdiga menyförslag på recept till buffén och tips kommer du långt i festfixandet.