Vågar man äta korv?
Rött kött är ju som vi vet cancerframkallande. ICAs dietist ger sin syn på saken.
Rätt innertemperatur är A och O för ett bra resultat på kött, fisk och kyckling. För kyckling och fläsk är det viktigt för att veta när köttet är ordentligt genomstekt.
Tips: alla våra goda recept med kött!
Din termometer är din bästa vän när du lagar mat! Olika köttdetaljer tar olika lång tid, och ofta varierar även storleken. Därför är innertemperaturen ett bra mått.
Stick in en digital termometer i mitten av den tjockaste delen av köttbiten. Om köttet har ben sticker du in termometern i mitten av den tjockaste delen, men intill benet. Här listar vi olika detaljer och den perfekta temperaturen. Lycka till i köket!
Kött som kräver över 70˚C i innertemperatur är generellt kok- eller brässeringskött. Självklart finns det undantag som fransyska, högrev, kalvstek och fläskkarré. De går utmärkt att steka enligt nedan. Det tar ett bra tag men resultatet blir toppen!
Bästa sättet att tillaga kött upp till 70˚C är att bryna, krydda och steka klart det i ugnen på låg värme, 100–125˚C. Då behåller köttet sin saftighet.
När du steker i låg ugnstemperatur blir efterstekningen minimal. I hög temperatur däremot kan innertemperaturen stiga tre till fyra grader efter att du tagit ut köttet. Låt det vila inlindat i fuktat smörpapper en kvart innan det skärs upp.
... och mycket mer! Klicka här för att logga in enkelt med Mobilt BankID eller lösenord.
Rött kött är ju som vi vet cancerframkallande. ICAs dietist ger sin syn på saken.
Vi har listat 10 enkla recept på grillsåser, perfekt till varma sommarkvällar!
Här hittar du bra tips på hur du steker kyckling, kött, fisk och grönsaker!
Det bästa sättet att få krispigt bacon till många är att steka ditt bacon i ugnen.
Här har vi samlat vad alla grillmästare behöver känna till om nöt och kalv.
Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Kycklingfärs är mer hälsosam och klimatsmart än vanlig köttfärs. Så lyckas du!
Alla köttbitar kräver olika tillagning - lär dig vilken teknik som passar till vad.
Intresset för ekologisk mat fortsätter att öka.Här förklarar vi varför det är bra att välja ekologisk kyckling.