Helstekt kyckling i ugn
Drar du dig för att laga hel kyckling? Tänk om! Detta recept på helstekt kyckling i ugn smaksatt med honung, soja och färska örter är både enkelt och gott. Servera kycklingen med valfria tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 hel kyckling (à ca 1,1 kg)
2 msk olja
1 msk dijonsenap
1 msk japansk soja
1 msk honung
2 msk hackade färska örter (t ex rosmarin, timjan eller basilika)
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl vatten (till formen)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Vill du grilla kycklingen? Grilla på indirekt värme under lock tills innertemperaturen är 82°C intill benet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2522 KJ / 603 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater6 g
Protein50 g
Kommentarer
Blev en väldigt god sås nedkokt med lite gelé, skvätt grädde och en klick smör + redning med lite maizena
Stefan
2024-06-18När nåt ska vila, hur; utanför eller i ugnen, folie eller vad?
Wilhelm boris
2024-05-13Hej Wilhelm! Låt kycklingen vila utan för ugnen. Detta gör att inte köttsaften rinner ut på samma sätt som om man skär i den direkt. Inget folie, då fortsätter den att tillagas. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-14Kycklingen blev mycket god, det har blivit lite av ett favoritrecept för mig och familjen. Det går ju även att variera marinaden med olika ingredienser om man vill ha lite variation eller använda sin favorit smaksättning.
Nina
2024-03-13