Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom

Kokt potatis, syrligt picklade rädisor, krämig crème fraiche, salt rom och örtig gräslök – behöver vi säga mer? Detta är en färgstark rätt som passar utmärkt på vårens bufféer, som lättare lunch eller sidorätt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom

Ingredienser

6 portioner

Picklade rädisor

1 knippe rädisor (à 200 g)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 tsk gula senapsfrön
1 krm salt
500 g små potatisar
1 1/2 dl crème fraiche
ca 80 g stenbits- eller sikrom
1/2 dl finskuren gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Den blev bra att ha till påskmiddagen. Serverade creme fraichen vid sidan om pga tyckte att den såg god ut som den var.

Jenny

2024-04-01

Näringsvärde per portion

Energi941 KJ / 225 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Laxtårta med kavring
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklade rotfrukter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sill med senapskräm och krasse
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga