Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Kokt potatis, syrligt picklade rädisor, krämig crème fraiche, salt rom och örtig gräslök – behöver vi säga mer? Detta är en färgstark rätt som passar utmärkt på vårens bufféer, som lättare lunch eller sidorätt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
6 portioner
Picklade rädisor
1 knippe rädisor (à 200 g)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 tsk gula senapsfrön
1 krm salt
500 g små potatisar
1 1/2 dl crème fraiche
ca 80 g stenbits- eller sikrom
1/2 dl finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi941 KJ / 225 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein4 g
Kommentar
Den blev bra att ha till påskmiddagen. Serverade creme fraichen vid sidan om pga tyckte att den såg god ut som den var.
Jenny
2024-04-01