Härlig potatissallad med perfekt krämighet från majonnäs och gräddfil. Purjolök, rädisor och persilja sätter sin egen prägel på den här potatissalladen som passar fint till både lax och kyckling.
Ingredienser
4 portioner
900
g
potatis (gärna färskpotatis)
1
knippe rädisor (à ca 220 g)
1
kruka kruspersilja
1
bit purjolök (à ca 150 g)
skal och saft av 1
citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
1
tsk
salt
2
dl
majonnäs
2
dl
gräddfil
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen. Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil. Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Potatissalladen passar till gravad lax, lammstek eller stekt kyckling.
Kommentarer