Krämig potatissallad med rädisor, purjolök och citron

4
0
Krämig potatissallad med rädisor, purjolök och citron

Härlig potatissallad med perfekt krämighet från majonnäs och gräddfil. Purjolök, rädisor och persilja sätter sin egen prägel på den här potatissalladen som passar fint till både lax och kyckling.

Krämig potatissallad med rädisor, purjolök och citron

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna färskpotatis)
1 knippe rädisor (à ca 220 g)
1 kruka kruspersilja
1 bit purjolök (à ca 150 g)
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
1 tsk salt
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Potatissalladen passar till gravad lax, lammstek eller stekt kyckling.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2262 KJ / 541 kCal
Fett 41 g
Salt 3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden