Krämig potatissallad med rädisor, purjolök och citron
Härlig potatissallad med perfekt krämighet från majonnäs och gräddfil. Purjolök, rädisor och persilja sätter sin egen prägel på den här potatissalladen som passar fint till både lax och kyckling.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna färskpotatis)
1 knippe rädisor (à ca 220 g)
1 kruka kruspersilja
1 bit purjolök (à ca 150 g)
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
1 tsk salt
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Potatissalladen passar till gravad lax, lammstek eller stekt kyckling.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2262 KJ / 541 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein6 g
Kommentar
Såå gott och lätt att göra 👍🏻
Camilla
2024-04-06