Krämig citronrisoni
Enkelt, krämigt och tryggt är tre ord som beskriver denna härliga rätt! Den tillagas som en risotto men med pastasorten risoni där rivet citronskal och parmesanost sätter smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
6 portioner
1 schalottenlök
2 msk smör
250 g risonipasta
2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
8 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 msk finrivet citronskal
1 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1173 KJ / 280 kCal
Fett13 g
Salt1.4 g
Kolhydrater31 g
Protein8 g
Kommentarer
Hade även i en cream cheese med smak av vitlök och örter. Supergott!
Julia
2024-09-14Trevligt alternativ till potatis och risotto. Känns somrigt och fräscht.
Inger
2024-07-06Vad tror ni om att använda ris i stället för risoni? (Glutenfritt önskas)
Isabella
2024-06-28