Krämig citronrisoni
![Krämig citronrisoni](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/v5ngaizbojusv6jiatao.jpg)
Enkelt, krämigt och tryggt är tre ord som beskriver denna härliga rätt! Den tillagas som en risotto men med pastasorten risoni där rivet citronskal och parmesanost sätter smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
![Krämig citronrisoni](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/v5ngaizbojusv6jiatao.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 schalottenlök
2 msk smör
250 g risonipasta
2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
8 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 msk finrivet citronskal
1 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
rätten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1173 KJ / 280 kCal
Fett13 g
Salt1.4 g
Kolhydrater31 g
Protein8 g
Kommentarer
Trevligt alternativ till potatis och risotto. Känns somrigt och fräscht.
Inger
2024-07-06Vad tror ni om att använda ris i stället för risoni? (Glutenfritt önskas)
Isabella
2024-06-28Så gott! Vi har ätit den tillsammans med kycklingfilé och lax, så smarrigt!
Linda
2024-04-22