Krämig citronrisoni

Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
12
Krämig citronrisoni

Enkelt, krämigt och tryggt är tre ord som beskriver denna härliga rätt! Den tillagas som en risotto men med pastasorten risoni där rivet citronskal och parmesanost sätter smaken.  

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Krämig citronrisoni

Ingredienser

6 portioner
1 schalottenlök
2 msk smör
250 g risonipasta
2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
8 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 msk finrivet citronskal
1 dl riven parmesan
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Hade även i en cream cheese med smak av vitlök och örter. Supergott!

Julia

2024-09-14

Trevligt alternativ till potatis och risotto. Känns somrigt och fräscht.

Inger

2024-07-06

Vad tror ni om att använda ris i stället för risoni? (Glutenfritt önskas)

Isabella

2024-06-28

Näringsvärde per portion

Energi1173 KJ / 280 kCal
Fett13 g
Salt1.4 g
Kolhydrater31 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Risotto med ramslöksolja
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med salsiccia
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto milanese
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön ärtrisotto
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
One pot pasta med salsiccia, sparris och citron
Betyg 4.2 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het risoniotto med rostade kikärtor och mozzarella
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga