Grön panzanella

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
3
Grön panzanella

Den oemotståndliga italienska brödsalladen panzanella består traditionellt i huvudsak av tomater. Här har vi gjort en grön version av den matiga salladen med gurka, sparris och sockerärtor som på klassiskt vis serveras med krutonger, sardeller och örter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Grön panzanella

Ingredienser

6 portioner

Krutonger

4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk olivolja
250 g grön sparris
150 g sockerärtor
2 gurkor
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl oliver
1 förp sardellfiléer i olja (à 80 g)
3 dl plockade örter (t ex basilika , mynta och dill)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Dressingen blev för stark med vitvinsvinäger, fick kompensera med rejäl klick honung. Anv sardellkräm ist, lättare att blanda. Tycker personligen att man inte behöver skrapa bort kärnhuset på gurkan. I övrigt en god sallad.

Shiva

2024-04-03

Vi ersatte sardellerna med kapris för att göra salladen vegetarisk. Gott!

Karin

2024-04-02

Finfördelade sardellerna men det blev lite för mycket. Kunde ha uteslutits helt enligt vår mening.

Emma

2024-03-30

Näringsvärde per portion

Energi705 KJ / 168 kCal
Fett8 g
Salt1.7 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Panzanella - italiensk brödsallad
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bruschetta med varm tomatsallad och buffelmozzarella
Betyg 3.5 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bucatini med sardell och pangrattato
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad grön sparris med ägg- och örtvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga