Grön panzanella
Den oemotståndliga italienska brödsalladen panzanella består traditionellt i huvudsak av tomater. Här har vi gjort en grön version av den matiga salladen med gurka, sparris och sockerärtor som på klassiskt vis serveras med krutonger, sardeller och örter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
6 portioner
Krutonger
4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk olivolja
250 g grön sparris
150 g sockerärtor
2 gurkor
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl oliver
1 förp sardellfiléer i olja (à 80 g)
3 dl plockade örter (t ex basilika , mynta och dill)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi705 KJ / 168 kCal
Fett8 g
Salt1.7 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g
Kommentarer
Dressingen blev för stark med vitvinsvinäger, fick kompensera med rejäl klick honung. Anv sardellkräm ist, lättare att blanda. Tycker personligen att man inte behöver skrapa bort kärnhuset på gurkan. I övrigt en god sallad.
Shiva
2024-04-03Vi ersatte sardellerna med kapris för att göra salladen vegetarisk. Gott!
Karin
2024-04-02Finfördelade sardellerna men det blev lite för mycket. Kunde ha uteslutits helt enligt vår mening.
Emma
2024-03-30