Krossad potatis med parmesan och dragonkräm

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
0Klimatsmart
Krossad potatis med parmesan och dragonkräm

Krossad potatis i ugn med parmesan är bland det krispigaste och godaste som finns. Denna dragonkräm är en perfekt sås till krossad potatis. Servera på en buffé och som tillbehör till lammstek eller en bit grillat kött eller fisk. Eller varför inte som den är tillsammans med en matig bönsallad?

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Krossad potatis med parmesan och dragonkräm

Ingredienser

8 portioner
1 4/5 kg små potatisar (gärna delikatesspotatis)
3/4 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl finriven parmesan

Dragonkräm

4 dl crème fraiche
1 dl hackad färsk dragon
1 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1825 KJ / 437 kCal
Fett27 g
Salt2.14 g
Kolhydrater39 g
Protein7 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Enkel bearnaisesås
Betyg 4 av 5.
33 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spetskål med apelsin och dragon
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingsteak med rostade potatisskivor
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dragonsenap
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dragonyoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga