Krossad potatis med parmesan och dragonkräm
Krossad potatis i ugn med parmesan är bland det krispigaste och godaste som finns. Denna dragonkräm är en perfekt sås till krossad potatis. Servera på en buffé och som tillbehör till lammstek eller en bit grillat kött eller fisk. Eller varför inte som den är tillsammans med en matig bönsallad?
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
8 portioner
1 4/5 kg små potatisar (gärna delikatesspotatis)
3/4 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl finriven parmesan
Dragonkräm
4 dl crème fraiche
1 dl hackad färsk dragon
1 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1825 KJ / 437 kCal
Fett27 g
Salt2.14 g
Kolhydrater39 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer