Bakade ägg med sparris och spenat

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
2
Bakade ägg med sparris och spenat

En grön variant på den populära brunchrätten shakshuka, här bakas ägg i en stekpanna med grön sparris och spenat. Toppa med crème fraiche och gräslök och servera med bröd.  

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Bakade ägg med sparris och spenat

Ingredienser

6 portioner
250 g grön sparris
2 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
200 g färsk bladspenat
6 ägg
2 krm salt
1 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
4 msk finskuren gräslök

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt gott

Eva

2024-05-09

Väldigt gott. Dock behövs koll så att inte äggen blir ”överkokta”!

Anders

2024-04-06

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan bröd.
Energi793 KJ / 189 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Primörsallad med matvete och citronett
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spenat- och pestopasta med sardellsparris
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och sparrissallad med krispig spenat- och äggpaj
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt sparris med örtpangrattato
Betyg 3.5 av 5.
103 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris- och halloumispett med citronglaze
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga