Bakade ägg med sparris och spenat

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
1
Bakade ägg med sparris och spenat

En grön variant på den populära brunchrätten shakshuka, här bakas ägg i en stekpanna med grön sparris och spenat. Toppa med crème fraiche och gräslök och servera med bröd.  

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Bakade ägg med sparris och spenat

Ingredienser

6 portioner
250 g  grön sparris
2 msk  olivolja
1   riven vitlöksklyfta
200 g  färsk bladspenat
6   ägg
2 krm  salt
1 dl  crème fraiche
1 msk  finrivet citronskal
4 msk  finskuren gräslök

Till servering

bröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat utan bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott. Dock behövs koll så att inte äggen blir ”överkokta”!

Anders

2024-04-06

Näringsvärde per portion

Energi793 KJ / 189 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Primörsallad med matvete och citronett
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lax- och sparrissallad med krispig spenat- och äggpaj
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenat- och pestopasta med sardellsparris
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad sparris med fetaostkräm och honung
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatissallad med sparris och merguez
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga