Bakade ägg med sparris och spenat
En grön variant på den populära brunchrätten shakshuka, här bakas ägg i en stekpanna med grön sparris och spenat. Toppa med crème fraiche och gräslök och servera med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
6 portioner
250 g grön sparris
2 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
200 g färsk bladspenat
6 ägg
2 krm salt
1 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
4 msk finskuren gräslök
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan bröd.
Energi793 KJ / 189 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein10 g
Kommentarer
Otroligt gott
Eva
2024-05-09Väldigt gott. Dock behövs koll så att inte äggen blir ”överkokta”!
Anders
2024-04-06