Åsikterna kanske glider isär när det kommer till hur man ska äta sushi på rätt sätt. Men här berättar vi hur du äter sushi som en riktig sensei.
Tips! Här hittar du alla
recept med sushi.
Om du ska göra det enligt konstens alla sushiregler så ska du hälla soja över fisken.
Känner du ändå att sushin behöver sin soja så se till att du doppar fisken, inte riset. Och använd inte för mycket soja för då förstör du fisksmaken.
Wasabi är helt okej att använda men lägg den för allt du är värd inte i sojan, utan smeta på en liten klick direkt på fisken.
Om du äter på en sushirestaurang ska du inte rulla pinnarna mot varandra, då kan sushikocken tolka det som att du tycker att pinnarna är av dålig kvalitet.
Tips! Se vårt recept på sill-sushi - sushi med svenska smaker.
När du äter en ostbricka börjar man med de mindre smakrika ostarna först för att sedan avsluta med de kraftigare smakerna. Precis samma gäller när du äter sushi. Börja med de lätta vita fiskarna först och gå sedan vidare till de mer smakrika varianterna.
Om det är vanlig nigiri och inte sashimi är det helt okej att äta den med händerna.
Källa: Illustrerad vetenskap