Proteinrika frukostfavoriter
Här listar vi frukostrecept rika på protein - till hela veckan.
Åsikterna kanske glider isär när det kommer till hur man ska äta sushi på rätt sätt. Men här berättar vi hur du äter sushi som en riktig sensei.
Tips! Här hittar du alla recept med sushi.
Om du ska göra det enligt konstens alla sushiregler så ska du hälla soja över fisken.
Känner du ändå att sushin behöver sin soja så se till att du doppar fisken, inte riset. Och använd inte för mycket soja för då förstör du fisksmaken.
Wasabi är helt okej att använda men lägg den för allt du är värd inte i sojan, utan smeta på en liten klick direkt på fisken.
Om du äter på en sushirestaurang ska du inte rulla pinnarna mot varandra, då kan sushikocken tolka det som att du tycker att pinnarna är av dålig kvalitet.
Tips! Se vårt recept på sill-sushi - sushi med svenska smaker.
När du äter en ostbricka börjar man med de mindre smakrika ostarna först för att sedan avsluta med de kraftigare smakerna. Precis samma gäller när du äter sushi. Börja med de lätta vita fiskarna först och gå sedan vidare till de mer smakrika varianterna.
Om det är vanlig nigiri och inte sashimi är det helt okej att äta den med händerna.
Flörta japanskt i påsk! Bjud kallrökt lax med klassiska sushismaker. Rostade sesamfrön, inlagd ingefära och stingig wasabi blandat med förmildrande crème fraiche. Gravad lax går också bra.
Kallrökt lax med avokado och wasabicrèmeSushistrutar är en snygg och rolig variant på klassisk sushi som håller gästerna aktiva vid middagsbordet! Lägg ris, lax, avokado, gurka, ingefära och wasabi på fat och i skålar. Häll soja i småskålar och låt gästerna själva göra sushistrutarna.
SushistrutarNigiri-sushi är det japanska namnet på den sushi där förslagsvis rå fisk eller räkor läggs på ovala kuddar av sushiris. Gör en sats av sushiris och lägg på ditt favoritpålägg. Sushin ska serveras kall gärna tillsammans med soja, wasabi och ingefära.
Nigiri-sushiSushi förknippas ofta med rå fisk men du kan även ha skaldjur, grönsaker eller kött i. Risvinägerblandning (sushi-su) används för att smaksätta riset till sushi. I detta recept använder du skinka, svamp och har en dijonmajonnäs med karaktär till.
Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäsAtt göra egen sushi innebär lite pyssel, men är väl värt besväret för dessa sushirullar kommer göra succé på festen! Inuti de högsmala sjögräsrullarna gömmer sig gravad lax, gurka och gräslök. Lägg upp tjusigt på fat och ringla över den gröna wasabimajon.
Sushirullar med wasabimajonnäsKälla: Illustrerad vetenskap
Här listar vi frukostrecept rika på protein - till hela veckan.
Vi visar hur du lägger in sill där rödlök, kryddpeppar och lagerblad sätter smak.
Här delar vi med oss av knepen som gör dig tiill en mästare på att grilla fisk.
Laga kolja - havets kyckling! Fisken är snarlik torsk med fast kött och smörlik smak.
Godaste bowlen kommer från Hawaii. Matig sallad med smak av sushi. Det här är poké bowl!
Ät mer frukt och grönt och byt ut pasta, ris och potatis till våra grönhydrater.
Snart är julafton här och vad vore julbordet utan sillen? Här är några av våra favoriter.