Sushiris
Ska du göra sushi? Då är detta sushiris ett måste att göra till din sushi. Det kokade, rundkorniga riset ger du sin speciella smak genom att stänka på su, som är en risvinäger, och sedan försiktigt blanda runt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998
Ingredienser
4 portioner
4 dl rundkornigt ris gärna japanskt sushiris
4 dl vatten
4 msk su (risvinäger eller annan mild vinäger)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1973 KJ / 472 kCal
Fett1 g
Salt2.6 g
Kolhydrater104 g
Protein8 g
Kommentarer
Smakade för mycket vknäger, förstod från andra recept att salt och socker saknades som ska blandas med risvinägern.
Pia
2023-01-19Bra
Jenny
2022-10-30Jag undrar över ICAs risvinäger som är tänkt till sushi, då antar jag att man inte ska behöva socker och salt? Då ska man kunna följa receptet rakt av?
Angelica
2022-09-19