Sushiris

134
11
Sushiris

Ska du göra sushi? Då är detta sushiris ett måste att göra till din sushi. Det kokade, rundkorniga riset ger du sin speciella smak genom att stänka på su, som är en risvinäger, och sedan försiktigt blanda runt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Sushiris

Ingredienser

4 dl rundkornigt ris gärna japanskt sushiris
4 dl vatten
4 msk su (risvinäger eller annan mild vinäger)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

134

Kommentarer

Adrian

2021-10-19

camilla Jag gjorde 26 bitar totalt (blandade rullar och bitar) på 3 dl ris men lite för stora bitar, rullarna ca 1,5-2 cm tjock

Camilla

2021-05-19

Hur mycket/många räcker detta till? Ska göra sushi till sex personer, nigiri och maki. Tips på hur mycket man ska ta då?

Magnus

2021-01-18

Sushi-Su är INTE risvinäger. Su är en blanding av socker, risvinäger och vatten som kokas ihop i en lag.

Näringsvärde per portion

Energi 1973 KJ / 472 kCal
Fett 1 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 104 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden