Sushiris

Betyg 3.4 av 5.
184 personer har röstat
15
Sushiris

Ska du göra sushi? Då är detta sushiris ett måste att göra till din sushi. Det kokade, rundkorniga riset ger du sin speciella smak genom att stänka på su, som är en risvinäger, och sedan försiktigt blanda runt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Sushiris

Ingredienser

undefined
4 dl  rundkornigt ris gärna japanskt sushiris
4 dl  vatten
4 msk  su (risvinäger eller annan mild vinäger)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
184 personer har röstat

Kommentarer

Smakade för mycket vknäger, förstod från andra recept att salt och socker saknades som ska blandas med risvinägern.

Pia

2023-01-19

Bra

Jenny

2022-10-30

Jag undrar över ICAs risvinäger som är tänkt till sushi, då antar jag att man inte ska behöva socker och salt? Då ska man kunna följa receptet rakt av?

Angelica

2022-09-19

Näringsvärde per portion

Energi1973 KJ / 472 kCal
Fett1 g
Salt2.6 g
Kolhydrater104 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Evas pannkaks-sushi
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nigiri-sushi
Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Maki-sushi
Betyg 3.7 av 5.
110 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt omelettrulle (Tamago yaki)
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gari (inlagd ingefära)
Betyg 4.5 av 5.
100 personer har röstat
Över 60 min att tillaga