Sushiris

Betyg 3.4 av 5.
203 personer har röstat
16
Sushiris

Ska du göra sushi? Då är detta sushiris ett måste att göra till din sushi. Det kokade, rundkorniga riset ger du sin speciella smak genom att stänka på su, som är en risvinäger, och sedan försiktigt blanda runt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Sushiris

Ingredienser

4 portioner
4 dl rundkornigt ris gärna japanskt sushiris
4 dl vatten
4 msk su (risvinäger eller annan mild vinäger)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
203 personer har röstat

Kommentarer

Man skall ha en lag av risvinäger, socker och salt eller har man mirin istället. Bara vinäger blir det mycket skarpt.

Siamak

2024-10-06

Hej Siamak. Man kan ha bara risvinäger men jag tycker det är godast med en med socker. I det här receptet finns en sushisu som jag gillar: https://www.ica.se/recept/sushi-med-lufttorkad-skinka-stekt-svamp-och-dijonmajonnas-714246/ Lycka till! Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-10-07

Smakade för mycket vknäger, förstod från andra recept att salt och socker saknades som ska blandas med risvinägern.

Pia

2023-01-19

Bra

Jenny

2022-10-30

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi1973 KJ / 472 kCal
Fett1 g
Salt2.6 g
Kolhydrater104 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Evas pannkaks-sushi
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nigiri-sushi
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Maki-sushi
Betyg 3.7 av 5.
117 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt omelettrulle (Tamago yaki)
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gari (inlagd ingefära)
Betyg 4.5 av 5.
104 personer har röstat
Över 60 min att tillaga