Sushiris
Ska du göra sushi? Då är detta sushiris ett måste att göra till din sushi. Det kokade, rundkorniga riset ger du sin speciella smak genom att stänka på su, som är en risvinäger, och sedan försiktigt blanda runt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998
Ingredienser
4 portioner
4 dl rundkornigt ris gärna japanskt sushiris
4 dl vatten
4 msk su (risvinäger eller annan mild vinäger)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi1973 KJ / 472 kCal
Fett1 g
Salt2.6 g
Kolhydrater104 g
Protein8 g
Kommentarer
Man skall ha en lag av risvinäger, socker och salt eller har man mirin istället. Bara vinäger blir det mycket skarpt.
Siamak
2024-10-06Hej Siamak. Man kan ha bara risvinäger men jag tycker det är godast med en med socker. I det här receptet finns en sushisu som jag gillar: https://www.ica.se/recept/sushi-med-lufttorkad-skinka-stekt-svamp-och-dijonmajonnas-714246/ Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-07Smakade för mycket vknäger, förstod från andra recept att salt och socker saknades som ska blandas med risvinägern.
Pia
2023-01-19Bra
Jenny
2022-10-30