Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sushiris

Ska du göra sushi? Då är detta sushiris ett måste att göra till din sushi. Det kokade, rundkorniga riset ger du sin speciella smak genom att stänka på su, som är en risvinäger, och sedan försiktigt blanda runt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg riset i en kastrull. Skölj riset tills vattnet ser klart ut. Häll av det. Tillsätt vatten. Låt stå i 30 minuter.
  2. Rör om riset. Koka upp vattnet. Täck med lock, sänk värmen till minsta möjliga. Sjud i 20 minuter.
  3. Dra kastrullen från värmen. Låt stå i 10-20 minuter utan att lyfta på locket.
  4. Lägg över riset i en stor porslinsform. Stänk risvinägern över riset. Skär skåror i riset med en stekspade eller stor sked. Blanda försiktigt vinägern med riset utan att mosa riskornen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

  • 4 dl rundkornigt ris gärna japanskt sushiris
  • 4 dl vatten
  • 4 msk su (risvinäger eller annan mild vinäger)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1973 kJ / 472 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB