Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs
Sushi förknippas ofta med rå fisk men du kan även ha skaldjur, grönsaker eller kött i. Risvinägerblandning (sushi-su) används för att smaksätta riset till sushi. I detta recept använder du skinka, svamp och har en dijonmajonnäs med karaktär till.
Ingredienser
10 bufféportioner
3 dl rundkornigt ris (gärna japanskt sushiris)
Sushisu
1/2 dl risvinäger
1 1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt
Fyllning
300 g blandad svamp (gärna ostronskivling och kantarell)
3 msk olivolja
salt
peppar
12 skivor lufttorkad skinka
1 kruka gräslök
Dijonmajonnäs
1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Var detta själva förrätten eller vad tog den vägen?
Per-ove
2022-09-04