Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

5
0
Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Sushi förknippas ofta med rå fisk men du kan även ha skaldjur, grönsaker eller kött i. Risvinägerblandning (sushi-su) används för att smaksätta riset till sushi. I detta recept använder du skinka, svamp och har en dijonmajonnäs med karaktär till.

Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Ingredienser

10 (till buffé)
3 dl rundkornigt ris (gärna japanskt sushiris)

Sushisu

1/2 dl risvinäger
1 1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt

Fyllning

300 g blandad svamp (gärna ostronskivling och kantarell)
3 msk olivolja
salt och peppar
12 skivor lufttorkad skinka
1 kruka gräslök

Dijonmajonnäs

1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer