Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Sushi förknippas ofta med rå fisk men du kan även ha skaldjur, grönsaker eller kött i. Risvinägerblandning (sushi-su) används för att smaksätta riset till sushi. I detta recept använder du skinka, svamp och har en dijonmajonnäs med karaktär till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 (till buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sushisu: Blanda risvinäger, socker och salt tills det löser upp sig.
  3. Rensa och skär svampen i strimlor. Stek den i oljan och krydda med salt och peppar. Låt svampen svalna.
  4. Lägg över riset i en stor porslinsform. Stänk risvinägerblandningen över riset. Skär skåror i riset med en stekspade eller stor sked. Blanda riset försiktigt utan att mosa riskornen.
  5. Lägg skinkskivorna omlott på plastfilm och lägg på 1/2 cm lager med ris. Lägg på en rad med svamp och några gräslöksstrån och rulla ihop. Skär i 1 1/2 cm bitar.
  6. Dijonsmajonnäs: Blanda majonnäs med dijonsenap och servera till rullarna.

Ingredienser

Portioner: 10 (till buffé)
  • 3 dl rundkornigt ris (gärna japanskt sushiris)
Sushisu
  • 1/2 dl risvinäger
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
Fyllning
  • 300 g blandad svamp (gärna ostronskivling och kantarell)
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 12 skivor lufttorkad skinka
  • 1 kruka gräslök
Dijonmajonnäs
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info