Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Sushi förknippas ofta med rå fisk men du kan även ha skaldjur, grönsaker eller kött i. Risvinägerblandning (sushi-su) används för att smaksätta riset till sushi. I detta recept använder du skinka, svamp och har en dijonmajonnäs med karaktär till.

Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Ingredienser

10 (till buffé)
3 dl  rundkornigt ris (gärna japanskt sushiris)

Sushisu

1/2 dl  risvinäger
1 1/2 msk  strösocker
1/2 tsk  salt

Fyllning

300 g  blandad svamp (gärna ostronskivling och kantarell)
3 msk  olivolja
salt och peppar
12   skivor lufttorkad skinka
1   kruka gräslök

Dijonmajonnäs

1/2 dl  majonnäs
1 tsk  dijonsenap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Var detta själva förrätten eller vad tog den vägen?

Per-ove

2022-09-04

Testa liknande recept

Gari (inlagd ingefära)
Betyg 4.5 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxsashimi
Betyg 3.2 av 5.
270 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sushirullar med wasabimajonnäs
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt omelettrulle (Tamago yaki)
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxsashimi med citrus, kapris och pepparrot
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga