Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Sushi förknippas ofta med rå fisk men du kan även ha skaldjur, grönsaker eller kött i. Risvinägerblandning (sushi-su) används för att smaksätta riset till sushi. I detta recept använder du skinka, svamp och har en dijonmajonnäs med karaktär till.

Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Ingredienser

10 bufféportioner
3 dl rundkornigt ris (gärna japanskt sushiris)

Sushisu

1/2 dl risvinäger
1 1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt

Fyllning

300 g blandad svamp (gärna ostronskivling och kantarell)
3 msk olivolja
salt
peppar
12 skivor lufttorkad skinka
1 kruka gräslök

Dijonmajonnäs

1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat

Kommentar

Var detta själva förrätten eller vad tog den vägen?

Per-ove

2022-09-04

Testa liknande recept

Gari (inlagd ingefära)
Betyg 4.5 av 5.105 personer har röstat
Receptet har 41 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Laxsashimi
Betyg 3.2 av 5.271 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sushirullar med wasabimajonnäs
Betyg 3 av 5.103 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sushistrutar
Betyg 3.3 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sushiris
Betyg 3.4 av 5.216 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Söt omelettrulle (Tamago yaki)
Betyg 3.7 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad