Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs
![Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_43642/cf_259/sushi_med_lufttorkad_skinka__stekt_svamp_och_dijonmajonnas.jpg)
Sushi förknippas ofta med rå fisk men du kan även ha skaldjur, grönsaker eller kött i. Risvinägerblandning (sushi-su) används för att smaksätta riset till sushi. I detta recept använder du skinka, svamp och har en dijonmajonnäs med karaktär till.
![Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_43642/cf_259/sushi_med_lufttorkad_skinka__stekt_svamp_och_dijonmajonnas.jpg)
Ingredienser
10 (till buffé)
3 dl rundkornigt ris (gärna japanskt sushiris)
Sushisu
1/2 dl risvinäger
1 1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt
Fyllning
300 g blandad svamp (gärna ostronskivling och kantarell)
3 msk olivolja
salt och peppar
12 skivor lufttorkad skinka
1 kruka gräslök
Dijonmajonnäs
1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Var detta själva förrätten eller vad tog den vägen?
Per-ove
2022-09-04