Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sushistrutar

Sushistrutar är en snygg och rolig variant på klassisk sushi som håller gästerna aktiva vid middagsbordet! Lägg ris, lax, avokado, gurka, ingefära och wasabi på fat och i skålar. Häll soja i småskålar och låt gästerna själva göra sushistrutarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt laxen halvtina medan resten förbereds.
  2. Skölj riset ordentligt genom en sil. Låt riset ligga och svälla i vattnet i en kastrull 30 minuter. Koka upp, sänk värmen och låt koka 20 minuter med lock (utan att lyfta på locket).
  3. Ta från värmen och låt stå med lock ytterligare 15 minuter. Lägg riset på ett fat och låt svalna.
  4. Dressing: Blanda risvinäger, socker och salt. Rör tills sockret lösts upp. Ringla dressingen över riset.
  5. Skär laxen i tunna skivor. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Skär i skivor.
  6. Skär gurkan i mycket tunna skivor.
  7. Lägg ris, lax, avokado, gurka, ingefära och wasabi på fat och i skålar. Häll soja i portionsskålar.
  8. Värm edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp i en skål och strö över lite flingsalt.
  9. Servera som en plockig middag med ätpinnar. Lägg fyllning på noribladen och rulla till strutar.
  10. Servera gärna Rättika- och morotssallad till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst skinn- och benfri laxfilé (fryst minst 48 timmar)
  • 4 dl sushiris
  • 6 dl vatten
  • 2 avokado
  • 1 liten gurka
  • 1/2 burk inlagd ingefära, gari (à ca 80 g)
  • 3 msk wasabi eller finriven pepparrot
  • 1 dl japansk soja
  • 1 påse frysta edamamebönor (à 500 g)
  • flingsalt
  • 4 noriark
Dressing
  • 1 dl risvinäger
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan