Sushistrutar

Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
0
Sushistrutar

Sushistrutar är en snygg och rolig variant på klassisk sushi som håller gästerna aktiva vid middagsbordet! Lägg ris, lax, avokado, gurka, ingefära och wasabi på fat och i skålar. Häll soja i småskålar och låt gästerna själva göra sushistrutarna.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Sushistrutar

Ingredienser

4 portioner
400 g  fryst skinn- och benfri laxfilé (fryst minst 48 timmar)
4 dl  sushiris
6 dl  vatten
2   avokado
1   liten gurka
1/2   burk inlagd ingefära, gari (à ca 80 g)
3 msk  wasabi eller finriven pepparrot
1 dl  japansk soja
1   påse frysta edamamebönor (à 500 g)
flingsalt
4   noriark

Dressing

1 dl  risvinäger
1/2 dl  socker
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Maki-sushi
Betyg 3.7 av 5.
110 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushirullar med wasabimajonnäs
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Edamamebönor med sesam och soja
Betyg 4.8 av 5.
44 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Honungsstekt halloumi och citronslungade bönor
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sushiris
Betyg 3.4 av 5.
184 personer har röstat
Över 60 min att tillaga