Kallrökt lax med avokado och wasabicrème
Flörta japanskt i påsk! Bjud kallrökt lax med klassiska sushismaker. Rostade sesamfrön, inlagd ingefära och stingig wasabi blandat med förmildrande crème fraiche. Gravad lax går också bra.
Ingredienser
6 portioner
2 avokador
300 g kallrökt lax i skivor
1/2 msk rostade sesamfrön (gärna svarta)
ev gari (inlagd ingefära)
krasse till garnering
Wasabicrème
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk wasabi
finrivet skal av 1/2 lime
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1102 KJ / 264 kCal
Fett23 g
Salt2.31 g
Kolhydrater1 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer