Kallrökt lax med avokado och wasabicrème

22
0 Klimatsmart
Kallrökt lax med avokado och wasabicrème

Flörta japanskt i påsk! Bjud kallrökt lax med klassiska sushismaker. Rostade sesamfrön, inlagd ingefära och stingig wasabi blandat med förmildrande crème fraiche. Gravad lax går också bra.

Kallrökt lax med avokado och wasabicrème

Ingredienser

6 portioner
2 avokador
300 g kallrökt lax i skivor
1/2 msk rostade sesamfrön (gärna svarta)
ev gari (inlagd ingefära)
krasse till garnering

Wasabicrème

1/2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk wasabi
finrivet skal av 1/2 lime
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 krm salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1102 KJ / 264 kCal
Fett 23 g
Salt 2.31 g
Kolhydrater 1 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden