Kallrökt lax med avokado och wasabicrème

Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
0Klimatsmart
Kallrökt lax med avokado och wasabicrème

Flörta japanskt i påsk! Bjud kallrökt lax med klassiska sushismaker. Rostade sesamfrön, inlagd ingefära och stingig wasabi blandat med förmildrande crème fraiche. Gravad lax går också bra.

Kallrökt lax med avokado och wasabicrème

Ingredienser

6 portioner
2 avokador
300 g kallrökt lax i skivor
1/2 msk rostade sesamfrön (gärna svarta)
ev gari (inlagd ingefära)
krasse till garnering

Wasabicrème

1/2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk wasabi
finrivet skal av 1/2 lime
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1102 KJ / 264 kCal
Fett23 g
Salt2.31 g
Kolhydrater1 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Enkel sushi
Betyg 3.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sushi med gömd blomkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushistrutar
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjes med sushikick
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nigiri-sushi
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga