Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Kallrökt lax med avokado och wasabicrème

Flörta japanskt i påsk! Bjud kallrökt lax med klassiska sushismaker. Rostade sesamfrön, inlagd ingefära och stingig wasabi blandat med förmildrande crème fraiche. Gravad lax går också bra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ihop alla ingredienser till wasabicrèmen i en skål.
  2. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i skivor.
  3. Lägg upp avokado och lax på ett fat. Strö över sesamfröna.
  4. Servera med wasabicrèmen och ev gari. Garnera med krasse.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 avokador
  • 300 g kallrökt lax i skivor
  • 1/2 msk rostade sesamfrön (gärna svarta)
  • ev gari (inlagd ingefära)
  • krasse till garnering
Wasabicrème
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk wasabi
  • finrivet skal av 1/2 lime
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1102 kJ / 264 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept