Sushirullar med wasabimajonnäs

Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
0
Sushirullar med wasabimajonnäs

Att göra egen sushi innebär lite pyssel, men är väl värt besväret för dessa sushirullar kommer göra succé på festen! Inuti de högsmala sjögräsrullarna gömmer sig gravad lax, gurka och gräslök. Lägg upp tjusigt på fat och ringla över den gröna wasabimajon.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Sushirullar med wasabimajonnäs

Ingredienser

Ger 48 bitar

Sushiris

2 dl  rundkornigt ris (gärna sushiris)
2 msk  risvinäger
2 msk  socker
3   noriark

Fyllning

1/2   gurka
150 g  gravad lax i bit
1/2   kruka gräslök

Wasabimajonnäs

1 dl  majonnäs
1 1/2 tsk  wasabi

Till servering

ev rostade chips av sjögräs till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi146 KJ / 35 kCal
Fett2 g
Salt0.22 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Evas pannkaks-sushi
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushistrutar
Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nigiri-sushi
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjes med sushikick
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sushirullar
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga