Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Sushirullar med wasabimajonnäs

(245)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Att göra egen sushi innebär lite pyssel, men är väl värt besväret för dessa sushirullar kommer göra succé på festen! Inuti de högsmala sjögräsrullarna gömmer sig gravad lax, gurka och gräslök. Lägg upp tjusigt på fat och ringla över den gröna wasabimajon.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2015
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: Ger 48 bitar
Sushiris
  • 2 dl rundkornigt ris (gärna sushiris)
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 3 noriark
Fyllning
  • 1/2 gurka
  • 150 g gravad lax i bit
  • 1/2 kruka gräslök
Wasabimajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 1/2 tsk wasabi
Till servering
  • ev rostade chips av sjögräs till garnering
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 48 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ris: Börja med sushiriset. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Ta från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
  2. Rör ihop risvinäger och socker. Lägg riset i en stor porslinsform- eller fat. Stänk över vinägerblandningen, blanda försiktigt utan att mosa riskornen. Låt svalna.
  3. Fyllning: Dela gurkan på längden och kärna ur. Skär i 6 långa tunna stavar (för 48 bitar).
  4. Skär bort skinnet på laxen och skär laxen i lika långa bitar som gurkan.
  5. Lägg ut en tunn kökshandduk eller en bambumatta på bänken. Dela noriarken på mitten och lägg ett noriark med den blanka sidan nedåt. 
  6. Bred ut ett 1⁄2 cm tjockt lager ris på noriarket, men lämna 1–2 cm bred kant längs översta kanten så rullen kan förslutas.
  7. Lägg på gurka, lax och några strån gräslök från nedersta kanten.
  8. Rulla försiktigt ihop noriarket, men ändå så hårt som möjligt, håll emot så att fyllningen inte faller fram. Rulla nästan ända fram till översta kanten. Pressa ihop rullen och håll den så en liten stund. Fukta den översta kanten med vatten och rulla ihop hela rullen. Upprepa med resterande noriark.
  9. Linda in rullarna i plastfolie. Förvara övertäckt i kylen. Hit kan förberedas 1 dag i förväg. 
  10. Wasabimajonnäs: Rör ihop majonnäs och wasabi. Lägg gärna i en spritspåse. Förvara i kylen.
  11. Ca 1 timme före servering: Ta bort plasten och skär sushirullarna i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg rullarna på ett fat och spritsa över wasabimajon. Toppa ev med sjögräschips.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärde
Per portion

Energi
146 kJ / 35 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer