Sushirullar med wasabimajonnäs
Att göra egen sushi innebär lite pyssel, men är väl värt besväret för dessa sushirullar kommer göra succé på festen! Inuti de högsmala sjögräsrullarna gömmer sig gravad lax, gurka och gräslök. Lägg upp tjusigt på fat och ringla över den gröna wasabimajon.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
48 bitar
Sushiris
2 dl rundkornigt ris (gärna sushiris)
2 msk risvinäger
2 msk socker
3 noriark
Fyllning
1/2 gurka
150 g gravad lax i bit
1/2 kruka gräslök
Wasabimajonnäs
1 dl majonnäs
1 1/2 tsk wasabi
Till servering
ev rostade chips av sjögräs till garnering
Gör så här
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi146 KJ / 35 kCal
Fett2 g
Salt0.22 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Kommentarer