Sill-sushi

7
0
Sill-sushi

Varför inte prova på en svensk version av sushi med sill? Mandelpotatisen får klassiska smaker av senap och lite mer exotiska smaker av wasabipastan. Sill-sushin är ett utmärkt och roligt inslag på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Sill-sushi

Ingredienser

4 portioner
500 g mandelpotatis
5 burkar matjessillfiléer (à 570 g)
1 msk grovkornig senap (t ex skånsk)
1 msk dijonsenap
1 msk risvinäger (eller annan mild, ljus vinäger)
1/2 msk olivolja
1/2 msk wasabipasta (eller pepparrot)
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Sill-sushi innehåller inte gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.

Gör så här

Tips

Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer