Sill-sushi
Varför inte prova på en svensk version av sushi med sill? Mandelpotatisen får klassiska smaker av senap och lite mer exotiska smaker av wasabipastan. Sill-sushin är ett utmärkt och roligt inslag på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003
Ingredienser
4 portioner
500 g mandelpotatis
4 - 5 matjessillfiléer (ca 1 burk à 570 g)
1 msk grovkornig senap (t ex skånsk)
1 msk dijonsenap
1 msk risvinäger (eller annan mild, ljus vinäger)
1/2 msk olivolja
1/2 msk wasabipasta (eller pepparrot)
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
5 burkar matjessillfiléer (à 570 g) kan väl ändå inte stämma... 2850 g sill till fyra portioner...
Christina
2024-03-16Hej Christina! Nej det stämmer verkligen inte. Nu har vi uppdaterat receptet, det räcker gott med 1 burk. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-03-18