Sill-sushi

Betyg 2.1 av 5.
11 personer har röstat
0
Sill-sushi

Varför inte prova på en svensk version av sushi med sill? Mandelpotatisen får klassiska smaker av senap och lite mer exotiska smaker av wasabipastan. Sill-sushin är ett utmärkt och roligt inslag på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Sill-sushi

Ingredienser

4 portioner
500 g  mandelpotatis
5   burkar matjessillfiléer (à 570 g)
1 msk  grovkornig senap (t ex skånsk)
1 msk  dijonsenap
1 msk  risvinäger (eller annan mild, ljus vinäger)
1/2 msk  olivolja
1/2 msk  wasabipasta (eller pepparrot)
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Sill-sushi innehåller inte gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.

Gör så här

Tips

Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.1 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Matjesmaki
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med mandelpotatis och smörvinägrett
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Matjes med sushikick
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med örter och brynt smör
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga